Vine un moment in viata cand  decizie schimba totul.  Este greu dar cand te gandesti ca va fi mai bine pentru toti gandul te mai linistete. Bineinteles ca atunci cand esti sanatos tun sa fii intrebat daca vrei sa fii donatr de organe cand va fi cazul poate este ceva prea sumbru la care sa te gandesti. Insa lucrurile facute din timp scutesc eventuale probleme si implinesc vise.

Decizia grea de a fi raspunzator pe organele unei persoane dragi revine celor care deja cu prea multa suferinta trebuie  sa semneze pentru a salva vietile altora.  E  ca si cand totul e nedrept insa sansa la viata altora inseamna si compasiune pentru oameni.  Ar putea fi vorba de o situatie inversa si atunci ai vrea cu disperare ca cineva sa fie de acord cu donarea de organe.

Amintind de un film drama pe exact aceeasi tema „Seven Pounds” arata cum iubirea pentru oameni rapeste vieti dar le si salveaza.  Traind cu o durere sfasietoare ca si-a omorat sotia intr-un accident de masina cu o tarie extraordinara personajul principal decide ca propria viata nu mai are rost insa va salva alte sapte.  Sacrificiul suprem aduce bucuria altora de a-si trai viata.

Nu spunem ca toti au taria de a face acest lucru mai cu seama ca nu toti oamenii sunt donatori viabili insa o decizie in prealabil are trebui incurajata. Sa poate 0 mai buna informare face ca cei in mana carora ramane semnatura decisiva sa fie cea corecta. Practic o mica parte a celui ce ti-a fost drag sot, sotie face ca inima, plamanii sau rinichiul altei persoane sa functioneze normal. O suferinta o alina pe cealalta si totul cu mult peste a fi doar o fapta buna facuta.

In ultimul timp pana si biserica incurajeaza oamenii sa creada in acest aspect, un lucru cum nu se poate mai bun. Implicarea fiecarei persoane conteaza.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *