Inima este unul dintre cele mai importante organe ale organismului uman, fiind responsabila cu pomparea sangelui si livrarea tuturor nutrientilor pentru ca organismul sa functioneze corect. Evident, unele dintre obiceiurile noastre au un efect negativ pronuntat asupra inimilor noastre si nici nu ne dam seama, decat atunci cand este prea tarziu. In acest articol ne vom ocupa despre doua dintre obiceiurile proaste care ne distrug inima.

Alcoolul. Daca servim un paharel o data la o mie de ani nu vom produce un impact major asupra sanatatii inimii noastre ( mai ales daca consumam vin, care dispune de o serie de beneficii pentru sanatate), insa daca consumam alcool in mod regulat, inima noastra va avea de suferit pe termen lung. Sa nu mai pomenim despre efectele negative pe care le are alcoolul asupra ficatului, oaselor si memoriei. Riscul bolilor de inima creste exponential atunci cand consumam alcool in cantitati mari, alaturi de riscul aparitiei hipertensiunii. Daca renuntam la consumul regulat de alcool, reducem riscul aparitiei bolilor de inima cu cel putin 50%. Trebuie sa tinem minte faptul ca nu consumul de alcool in sine ne poate provoca boli de inima, abuzul fiind acela care ne afecteaza pe termen lung.

Fumatul. Un asasin incet dar sigur, fumatul nu vizeaza doar plamanii atunci cand vine vorba despre efectele secundare pe care acesta le poate produce. Statisticile arata ca 30% dintre fumatorii „inraiti” au probleme cu inima, de fapt moartea unui fumator survenind mai des din cauza unui atat de cord decat din cauza cancerului la plamani. Cu toate acestea, exista milioane de fumatori in intreaga, la o prima vedere dandu-ne impresia ca nu le pasa de efectele nocive pe care fumatul le poate produce. Sau poate majoritatea fumatorilor nu sunt constienti de efectele drastice pe care le produce fumul de tigara asupra inimii, in aceeasi masura in care le produce asupra plamanilor.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *