Suntem ceea ce mancam! Este foarte important sa mancam sanatos pentru a avea aportul normal de energie. Energia este cea care ne tine vii si cu ajutorul careia reusim sa facem fata tuturor provocarilor. Este foarte important sa consumam alimente care contribuie la sanatatea organismului si care furnizeaza organismului energia necesara.

Daca nu consumam alimente care ne face mai energici nu putem sa traim. Cu siguranta ati observat ca in momentul in care nu mancati anumite alimente mai consistente va simtiti extrem de slabit si nu aveti capacitatea de a duce la bun sfarsit toate sarcinile pe care trebuie sa le indepliniti intr-o zi.

Iata care sunt alimentele care va fac sa fiti mai energic si va previn acele stari interminabile si neplacute de oboseala:

  • Carbohidratii sunt principala sursa de  energie pentru organism. Exista doua feluri de carbohidrati: cei buni, care induc o stare de satietate si energizeaza organismul pe durate lungi de timp si cei care au o valoare nutritiva ifnerioara si energizeaza organismul pe perioade foarte scurte de timp. Sigur, este recomandat sa consumati carbohidratii buni si benefici pentru organism. Acestia se gasesc in fasole, cereale integrale si legume.
  • Proteinele sunt si ele foarte importante pentru o energie si o sanatate optima a organismului. Ele stimuleaza activitatea hormonala si contribuie foarte mult la energizarea organismului creand depozite energetice pentru organism. Proteinele sunt de regula preluate din alimente de origne animala dar si din resurse vegetale. Legumenele, carnea de pui, fructe de mare, oua, produse lactatate, toate aceste lucruri contribuie la hranirea organismului cu proteine.
  • Esential pentru a fi energic aveti nevoie de fibre. Ele contribuie la reglarea tranzitului intestinal. Sunt de doua feluriL fibre isnolubile care se gasesc in cereale integrale si legume si fibre solubile prezente in fulgi de ovaz, fasole uscata si unele fructe precum merele, portocalele etc. Se recomanda consumul de 21-25 de grame de fibre in fiecare zi.

 

De Admin

Un comentariu la „Alimente care energizeaza”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *