Caracatita cu inele albastre

Caracatita cu inele albastreApa limpede ca si cristalul, briza rece si soarele placut, tenteaza pe toata lumea sa mearga la o partida de innot in mare. Insa nimeni nu se gandeste la ceea ce ar putea sa marsaluiasca pe sub apa. Sunt o multime de creaturi marine periculoase ce ar putea si ar cauza daune. Multi inotatori a marii albastre adanci au intalnit cele mai periculoase animale marine si au trait sa spuna povestea.

Lumea de sub suprafata calma a marii si oceanului este dramatic de frumoasa. Totusi are pericolele sale care face lumea lor atat de magica si intriganta.

Caracatita cu inele albastre

Caracatita cu inele albastre nu este deloc similara cu caracatita Germana Paul, ce prezicea rezultatele meciurilor de fotbal. Nu prezice rezultatul unui anumit joc, dar face o diferenta intre viata si moarte. Creatura aceasta traieste adanc in ocean langa Japonia pana in Australia si s-a camuflat cu celulele sale dermale. Acest lucru face dificil de vazut aceasta creatura marina in timp ce majoritatea timpului se ascunde sub camuflaj.

Dar atunci cand este deranjata, se transforma intr-o culoare galbena. Caracterizeaza cateva inele aprinse albastre care o fac sa para periculoase. Are dimensiunea unei mingi de golf, dar este impachetat cu un venin care este destul de puternic sa ucida un om adult. Ceea ce il face unul din cele mai periculoase animale marine este ca nu exista un anti-venom disponibil pentru muscatura sa. Acesta injecteaza un neurotoxina in corpul sau care cauzeaza paralizie, stop respirator, stop cardiac si alte probleme respiratorii. O persoana muscata de o caracatita cu inele albastre necesita respiratie artificiala imediata. Toxinele necesita ore sa fie scoase din corp si daca nu exista un tratament la timp administrat disponibil poate duce cu siguranta la moarte.

De aceea, trebuie sa fiti constienti ca sub marea atat de frumoasa si stralucitoare exista animale maritime ce te pot ucide.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *