Un aparat de aer conditionat este un sistem destinat reducerii temperaturii dintr-o incapere, folosind un ciclu in care caldura este disipata din zona de interes. Scopul unui aparat de aer conditionat este de a oferi confort in zilele si noptile cu temperaturi ridicate. Aparatele de aer conditionat, in functie de aplicatia in care sunt folosite, se impart in doua categorii: aparate de aer conditionat destinate asigurarii confortului si aparate de aer conditionat pentru a asigura conditiile bunei desfasurari a unui proces. Acest proces se poate referi la o arie larga de aplicatii ale aparatelor de aer conditionat, precum sunt camerele de operatie dintr-un spital, asa numitele „camere curate”, in care se fac experimente legate de dezvoltarea unor noi tehnologii si circuite in electronica, incaperile legate de cresterea si dezvoltarea animalelor, centrele de procesare a datelor, mine si multe altele.

O inovatie in domeniul aparatelor de aer conditionat, sunt inverterele, incorporate in cadrul acestuia. Un inverter este folosit pentru a controla, in mod electronic, tensiunea electrica, curentul si frecventa unui dispozitiv electric precum este compresorul unui aparat de aer conditionat. Un control optim al frecventei de lucru inseamna o reducere considerabila a consumului excesiv de energie electrica. Asadar, se va reduce vizibil si pretul de cost al intretinerii unui aparat de aer conditionat. Asadar, un aparat care dispune de tehnologia inverterului, va furniza un avantaj real in ceea ce priveste impactul asupra buzunarului utilizatorului.

Aparatele de aer conditionat Daikin se pot mandri de asemenea prin folosirea tehnologiei invertorului pentru controlul consumului de energie pentru atingerea unui coeficient inalt de performanta. Vestea buna este ca poti gasi un asemenea aparat de aer conditionat Daikin in Bucuresti, care dispune si de un compresor cu o durata de viata prelungita datorita folosirii, pe langa invertor, a tehnologiei modulatiei in amplitudine a pulsului (pulse amplitude modulation).

Aparatele de aer conditionat Daikin dispun si de un design compact, cu un design de panou plat care poate fi montat pe un perete fara nici un fel de greutate. Firma Daikin se bazeaza si pe folosirea unor rasini de acril pentru a preveni coroziunea aparatului, din cauza umiditatii crescute. De asemenea, aparatul de aer conditionat Daikin este foarte silentios, in interiorul incaperilor cat si afara, producand nivele de zgomot de 3 sau 4 decibeli. Este dispus si de functii suplimentare precum este functia „dry” care permite rularea la un grad de umiditate redus al aparatului sau functia de programare apriori a aparatului.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *