apple

appleApple a inregistrat cel mai mare profit anual din istoria corporatiei, cu vanzari record ale iPhone care au ajutat compania sa faca 53, 4 miliarde de dolari in ultimele 12 luni. Cea mai mare companie din intreaga lume a intrecut valoarea de 42,5 miliarde de dolari facuti de ExxonMobil in anul 2008, dupa ce a lansat ultimele sale telefoane inteligente care au adus profit marit.

Oricum, Apple a avertizat ca aceasta crestere este posibil sa mai scada in mod semnificativ in perioada cruciala a Craciunului si vanzarile la iPad au scazut cu 5% de nivelul lor cel mai mic inca din 2011. Compania tehnologica a prezis faptul ca vanzarile in sfertul actual ar putea fi undeva intre 75, 5 miliarde de dolari si 77,5 miliarde de dolari – mai ales datorita fortei dolarului.

Apple are de confruntat intrebari legate de abilitatea sa de a se mentine in aceasta crestere tot mai mare care a dus la valoarea de 550 miliarde de dolari doar in acest an, in timp ce problemele economice ale Chinei ridica semne de intrebare legate de cererea pentru aceste dispozitive scumpe.

Analistii au sugerat, de asemenea, faptul ca Apple Watch, prima categorie de produse a companiei de la moartea lui Steve Jobs, de acum patru ani in urma, a avut parte de un inceput incet inca de la lansarea sa mai devreme in acest an. Apple sustine ca incasarile au crescut in ultimele trei luni pana in 26 septembrie, ultimul sfert al acestui an fiscal. Compania a vandut 48 milioane de iPhone-uri in timpul acestui sfert, ce a inclus primele doua zile de atunci cand modelele 6S si 6S Plus au intrat pe piata de produse spre vanzare.

Utilizatorii de Android trec din ce in ce mai mult pe utilizarea de iPhone-uri, la o rata record chiar. Incasarile totale de pe intregul an al Apple au ajuns la 233, 7 miliarde de dolari si profiturile anuale au fost de 53,4 miliarde de dolari – echivalentul a aproximativ 1 miliard de dolari pe saptamana.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *