Atunci cand dorim sa verificam o aplicatie de harti, cea mai populara este, fara indoiala, Google Maps. Cu toate acestea, ai putea sa fii uimit sa afli ca Apple Maps a reusit sa depaseasca numele de utilizatori de Google Maps pe sistemul iOS.

La momentul in care aplicatia Apple Maps a fost lansata, aceasta a avut o multime de probleme, hartile nu aveau o multime de detalii si de foarte multe ori erau deformate, lucru care a condus ca utilizatorii de iOS sa foloseasca Google Maps. Insa, ambitionati de concurenta cu gigantul Google, dar si din dorinta de a-si multumi clientii, Apple a realizat o serie de procese de imbunatatire a acestei aplicatii, reusind, in final, sa scoata o aplicatie de harti spectaculoasa, ce este extrem de populara in randul utilizatorilor de iOS.

Aplicatia Apple Maps

Potrivit unor analize realizate de specialistii din domeniu, se pare ca Apple Maps este de trei ori mai utilizata pe iPhone si iPad fata de competitorul sau, Google Maps. Chiar mai mult decat atat, analiza a descoperit ca in fiecare saptamana se realizeaza peste cinci miliarde de cautari ce tin de trasee sau alte locatii. Pasul este unul urias pentru cei de la Apple, din moment ce lansarea din 2012 nu a avut atat de mult succes, iar unul din oficialii Apple, Scott Forstall, a fost obligat sa isi ceara scuze in mod public de la clientii sai. Insa, Forstall a decis sa nu faca acest lucru, iar din aceasta cauza a demisionat de la Apple, Tim Cook fiind cel care a emis declaratia ulterior.

Deocamdata, Apple primeste informatii si date de la peste 3000 de surse, insa compania isi doreste sa dezvolte aceasta aplicatie si mai mult. Cu toate ca a inregistrat un succes uimitor in ultima perioada, Apple Maps este disponibil numai pe iOS, existand sanse foarte mici sa fie gasit vreodata in Play Store.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *