Genul science-fiction a reusit sa dea nastere unor tehnologii extrem de infricosatoare de-a lungul anilor. Cat de multe dintre aceste arme sci-fi ar putea sa existe defapt, in functie de ceea ce stim despre stiinta moderna?

Arme de groaza care ar putea sa existe

Lightsabers – Star Wars. Cu totii ne-am dorit o sabie cu lumina la un moment dat in viata, nu-i asa? Ei bine, acestea ar putea deveni o realitate in viitorul apropiat. In septembrie a anului 2013, oamenii de stiinta de la Harvard au descoperit o modalitate de a manipula fotonii- particule care nu interactioneaza, in mod normal, unele cu celelalte. Pana in acest moment, in care oamenii de stiinta au reusit sa lege fotonii de molecule, sabia cu lumina era doar o posibilitate teoretica.

Cyborgs – Robocop. Cyborgii au fost creaturi extrem de infricosatoare in filmele de domeniul science fiction, chiar de cand acest gen a aparut pe piata. Insa, ceea ce este si mai uimitor este ca exista posibilitatea de a se crea un ”om bionic” cu ajutorul tehnologiei de astazi. Tehnologia de astazi a reusit sa creeze deja ochii bionici si aparate auditive, iar savantii de la Universitatea Vanderbilt au reusit sa creeze un exoschelet bionic care sa ajute persoanele paralizate in urma unor leziuni la coloana vertebrala. Cercetarea in acest domeniu ar putea sta la baza progresului in medicina si stiinta.

Aparat de teleportare – Star Trek. Acesta ar putea deveni unul din cele mai cool dispozitive sci- fi. Desi dispozitivele de teleportare nu pot fi considerate neaparat arme, o astfel de tehnologie ar putea fi utilizata, fara indoiala, si in scopuri negative. Intrebarea consta in faptul daca teleportarea chiar este o posibilitate, iar raspunsul este ”poate”.

Masina timpului. Probabil ca nu vom atinge niciodata viteza luminii si nici nu vom ateriza in alt secol, diferit de al nostru, si nici nu vom reusi sa ajungem intr-o alta galaxie care se afla la 1000 de ani lumina distanta de Pamant. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca dispozitivele de calatorie in timp nu ar putea sa existe niciodata. Albert Einstein a reusit sa demonstreze ca timpul este in esenta elastic, capabil sa se intinda sau sa scada in functie de miscare. Calatoria in timp ar putea fi posibila, considerand ca timpul se accelereaza odata ce viteza creste. In plus, Einstein a sustinut ca si gravitatea este un factor care ar contribui la acest lucru, astfel ca timpul de calatorie este posibil, cel putin in teorie.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *