Arta

ArtaArta, fie ca este vorba de arta vizuala sau spectacol, are un efect profund asupra oamenilor. Arta a modelat si inspirat mii de ani civilizatia, asa cum s-a intamplat evident in nenumarate muzee, galerii, teatre si locuri din intreaga lume. Efectele artistice sunt diferite de la persoana la persoana, dar care este adevarata frumusete a artei?

Arta, indiferent de forma ei, de multe ori influenteaza oamenii sa devina artisti. Poate servi drept sursa de inspiratie pentru a trezi imaginatia, talentul si priceperea, ascunse in cineva. Se pot debloca temerile si nesiguranta cu privire la creare si va impinge sa luati o pensula sau aparatul de fotografiat si sa lasati imaginatia sa curga. Arta poate aprinde pasiunea cuiva de a crea si astfel de a fi integrat in comunitatea artistilor.

De cele mai multe ori oamenii considera ca este nevoie de urmarea unor cursuri asa cum au facut unii dintre predecesorii lor. Exista scoli peste tot in lume pentru fiecare disciplina de arta, inclusiv pentru desen, design grafic, sculptura si altele care pot fi urmate pentru perfectionarea aptitudinilor pe care deja le posedati.

De-a lungul timpului foarte multe persoane importante si oameni de stiinta au sustinut si au dovedit ca arta poate fi o adevarata arma de lupta impotriva factorilor daunatori sanatatii si una dintre metodele eficiente de relaxare. Inca din cele mai vechi timpuri este recunoscuta influenta muzicii, picturii si chiar a literaturii asupra sanatatii. Unul dintre cele mai bune exemple este pictorul Paul Klee. In timpul vietii, artistul a fost inconjurat de muzica si muzicieni. Ritmurile unice si expresiile din opera artistului dar si meditatiile sale intelectuale ar influenta in cele din urma generatii de compozitori si interpreti. In 1906 a obtinut o vioara magnifica ce data din 1712, cu care „se juca” in fiecare dimineata inainte sa picteze, incorporand astfel arta vie a sunetului in picturile sale. Chiar daca in opinia artistului, epoca de aur a muzicii a disparut o data cu Bach si Mozart in secolul al XVIII-lea, artistul de origine elvetiana a urmat totusi muzica unora dintre contemporanii sai, cu unii dintre acestia fiind prieten.

Foarte multe picturi servesc ca sursa de inspiratie pentru multi muzicieni contemporani dar mai ales, muzica este una dintre sursele de inspiratie pentru pictori.

Astazi, in lumea in care traim tindem sa credem ca totul este absolut normal fara sa ne mai gandim la drumul parcurs pana la atingerea rezultatelor care ne impresioneaza. Foarte multi dintre pictorii celebri au parcurs un drum lung pana au ajuns sa-si extinda ideile si sa obtina astfel tablouri celebre. Asa ca daca sunteti un artist in devenire nu renuntati la prima dificultate intampinata ci lasati arta sa va inspire. Orice persoana are un talent ascuns, asa ca un hobby aparent obisnuit, fie ca este vorba de muzica, literatura, pictura pe corp, pictura pe sticla, pe textile sau alte suprafete, va poate transforma oricand intr-un adevarat artist.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *