EDIAsistentul magicianului ar putea ramane curand fara un loc de munca. Robotii nu numai ca sunt gata sa le ia locul, ci fac acest lucru live pe o scena TED. Dupa luni de dezvoltare, antrenament de formare si practica, tehno iluzionistul, auto stilizat, Marco Tempest si-a luat un robot Baxter, denumindu-l EDI (pronuntat Eddie) si la pus pe o scena facand trucuri de magie la conferinta recenta TED2014 ce a avut loc in Vancouver.

Marco Tempest a realizat un filmulet de 6 minute in care a vorbit la TED, este un testament in ce ceea ce se poate realiza cu robotii moderni. Dupa cum a spus celor de la Mashable, anul trecut in Iulie, „este timpul ca magicienii si tehnologii sa colaboreze”.

Tempest, a carui declaratii anterioare infuzate de magie, folosind realitate augumentata si iPad-uri, si-a inceput noul sau proiect anul trecut, la scurt timp dupa ce Rethink Robotics si-au introdus robotul Baxter de 30.000 de dolari. Desi este realizat sa lucreze in setarile din fabrica, Baxter este neobisnuit, acesta poate fi conectat la o priza de perete standard si poate fi invatat sa faca lucruri repetitive intr-o jumatate de ora.

Pentru discursul sau de la TED, cu toate acestea, Tempest avea altceva in minte. Acesta vroia performanta, nu activitati repetitive ciudate. Dupa o perioada de 8 luni, Tempest l-a reprogramat pe Baxter sa munceasca cu el, adaugand maini imprimate 3D care l-ar ajuta la performanta sa, o palarie voioasa si o noua fata digitala care l-ar face pe robot sa arate mai bine.

Cand cei de la Mashable au vorbit cu Tempest, anul trecut, proiectul arata promitator, insa mai area mai mult de munca la el. Performanta pe care el si EDI, a realizat-o in Vancouver, cu toate acestea, este perfecta si uimitoare. Tempest interactioneaza direct cu EDI si in ciuda duratei de brat impresionante ale robotului si miscarile rapide ocazionale, acestia niciodata nu se ciocnesc.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *