automobileautomobile

Modelul auto Pagani Huayra vine din Italia, ca de altfel atat de multe masini rapide din lume. Cu toate ca Pagani  a fost lansat de abia in anul 1992, compania si-a castigat repede reputatia  printre entuziastii motoarelor sport datorita uimitoare masini produse si pentru darul ca lucreaza cu fibra de carbon-puternicul, usorul si scumpul material care a devenit unul dintre compozitii principali ai vehiculelor sport si rapide din intreaga lume.

De fapt, fondatorul companiei, argentianianul Horacio Pagani, a admistrat in trecut materiale compozit  pentru marca Lamborghini. Modelul Huayra a fost introdus pe piata in anul 2011. Este imputernicit de un motor turbo-dublu de 6 litri, un motor V12 imprumutat de la Mercedes-Benz iar Huayra este cunoscut  pentru dibacia sa, la fel de bine ca si pentru viteza sa in linie dreapta, de 230 de kilometri /h.

In legatura cu acest automobil a fost putina drama in luna februarie  a anului 2013, atunci cand Huayra  a depasit recordul  pentru timpii tururilor  ce au fost efectuate chiar si in cadrul emisiunii televizate „Top Gear” si a fost acuzat ca ar fi folosit cauciucuri ilegale, insa ceata s-a rispit si la fel si samanta de scandal, si recordul de la „Top Gear” s-a mentinut in istorie.

Nu este un record de Guiness Book pentru cea mai rapida masina din istorie, normal, insa Huayra poate excela in mod evident  in diferite medii si noi ce putem spune altceva decat ca iubim masinile multitask.

Care este cea mai puternica jucarie care iti vine in minte si provine din Danemarca? Daca ai ghicit ca ar fi cuburile de LEGO, nu esti nici pe aproape. Aceasta jucarie nu este cu siguranta pentru cei mici, ci penru copiii mari pasionati de domeniul auto. Fibra de carbon ST1 de la Zenvo, lansata in anul 2009, este echipata cu un motor V-8 de 7 litri care da pana la 1.250 de cai putere rotilor din spate.

De Admin

Un comentariu la „Automobile in forta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *