O lampa cu LED reprezinta un produs pe baza de diode emitatoare de lumina ce este ansamblat intr-o lampa(sau intr-un bec) pentru a fi utilizat in structurile de iluminat. Lampile cu LED au o durata de viata si o eficienta electrica care este de cateva ori mai mare decat la lampile traditionale, incandescente si efiecienta acestora este semnificativ  mai mare decat a multor lampi fluorescente, cu fragmente ce pot emite mai mult de 100 de lumeni pe watt. Piata produselor cu LED este preconizata a creste de peste 12 ori mai mult in urmatorii zece ani.

Seria de lampi led pe magicled ajunge la o intensitate maxima a luminarii fara a avea nevoie de ceva timp de incalzire. Viata luminilor fluorescente este de asemenea redusa de frecventa aprindere si stingere a acestora. Costul initial al produselor de tip LED este mai mare, de obicei, insa cu timpul va veti da seama ca se merita.

Unele lampi cu LED sunt facute in asa fel incat sa fie direct compatibile in inlocuirea becurilor si lampilor de tip fluorescente si incandescente. Un ambalaj pentru o lampa de tip LED poate arata fluxul luminos, consumul de energie in wati, temperatura culorii in grade kelvin sau descrierea (de exemplu “alb cald”), si uneori echivalentul in wati al unei lampi incandescente de un acelasi flux luminous.

Produsele de tip LED de pe magicled nu emit o lumina multidirectionala, iar caracateristicile lor tin de designul lampilor si becurilor cu LED. Fluxul luminos al unui singur produs este mai mic decat in cazul lampilor incandescente si fluorescente.

Dispozitivele de tip LED au nevoie de un curent continuu controlat al puterii electrice emitatoare. Este nevoie de o sursa de alimentare corespunzatoare pentru a se reusi acest lucru. Luminile cu LED sunt afectate in mod negativ de temperatura ridicata, asadar lampile cu LED includ de obicei elemente de disipare a caldurii, cum ar fi un gen de nervuri de racire.

Lampile cu lumina alba LED au o durata de viata mult mai lunga si o eficienta mai ridicata(mai multa lumina pentru acelasi nivel de electricitate) decat alte dispozitive luminoase traditionale. Sursele LED sunt compacte, ceea ce da flexibilitate in proiectarea corpurilor de iluminat si un bun control in privinta distributiei luminii cu ajutorul a mici reflectoare sau lentile. Datorita dimensiunii mici a LED-urilor, controlul distribuirii in spatiu a luminii este extrem de flexibil.

Tehnologia LED care utilizeaza principiul mixului de nuante poate emite o gama larga de culori, prin schimbarea proportiilor de lumina generate de fiecare culoare primara. Spre deosebire de alte tehnologii de iluminare, emisiile LED tind sa fie directionale. Pentru aplicatii in care lumina non-directionala este necesara, este folosit fie un difuzor, fie mai multi emitatori individuali LED.

De Admin

Un comentariu la „Avantajul lampilor de tip LED”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *