In China si in India, autoritatile isi doresc sa puna pe picioare megaconstructii care sa lase cu gura cascata intreaga lume de pe Pamant. In Olanda, oamenii reusesc sa construiasca noi munti. Insa, in  Azerbaijan, oamenii isi doresc sa construiasca tari noi. In apele din largul coastei Baku, de la Marea Caspica, o cantitate impresionanta de roci se toarna in ape pentru a da nastere unui nou arhipeleag.

Insulele Khazar

Cunoscut sub numele de Insulele Khazar, noul uscat va fi asemeni unei noi tari care va avea propriile drepturi. Fomat din 55 de insule distincte, arhipeleagul va avea propriul aeroport, un club de yacht-uri, o pista pentru Formula Unu si o populatie de aproape 800.000 de oameni, care vor locui in mii de blocuri.  Mai impresionant decat atat, cea mai mare insula construita va fi casa celei mai mari constructii- Azerbaidjan Tower, care se preconizeaza ca va fi cea mai inalta constructie de pe Pamant. In anul 2013, costul proiectului a fost estimat la 100 miliarde de dolari, semnificativ mai mare decat PIB-ul tarii.

Ideea afaceristului Ibrahim Ibrahimov

Ideea a luat nastere in mintea unui om de afaceri miliardar- Ibrahim Ibrahimov- in momentul in care acesta se intorcea dintr-o calatorie pe care o avusese in Dubai. In lipsa unui carnetel, acesta si-a desenat proiectul pe care il avea in minte pe un servetel si a spus arhitectilor sa construiasca exact ceea ce se afla desenat pe servetel. In mod uimitor si nebunesc, acestia au fost de acord cu ideile miliardarului si au dat drumul la treaba. In prezent, Insulele Khazar se afla in plina desfasurare, avand deja cel putin o insula nivelata care va sta la baza fundatiei lor.

In momentul in care proiectul va fi gata, 800.000 de oameni vor locui aici, si vor exista camere de hotel care vor oferi alte 200.000 de locuri, totalizand aproape jumatate din populatia din Baku. Numai constructia cladirii Azerbaidjan Tower va ajunge la o suma de trei miliarde de dolari. Ibrahimov sustine ca ”vor exista oameni care sa se opuna constructiei, dar nu-mi pasa. Eu o voi construi singur. Lucrez cu sentimentele mele.”

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *