Uneori din pacate medicii din Romania, mai ales, nu sunt atat de atenti la unele lucruri care tin de detalii, detalii foarte importante de altfel pentru pacienti. Va intrebati probabil la ce anume ma refer. Pai avand in vedere ca apar tot mai multe infectii intra-spitalicesti, numai in SUA 100.000 de oameni murind anual in urma acestora, cel mai adesea transmise de angajatii spitalului, o companie a creat o bratara care contorizeaza cat de temeinic se spala pe maini personalul medical.
Si mi se pare o inventie foarte buna si foarte importanta pentru sanatatea pacientilor.

Astfel, compania care a creat gadgetul se numeste IntelligentM. Bratara respectiva are niste senzori care masoara cat timp petrece posesorul acesteia spalandu-se pe maini sau folosind dezinfectant. Daca rezultatul este satisfacator, va vibra o data. Daca nu, se vor auzi trei vibratii.

La sfarsitul unui schimb, epidemiologii pot colecta datele de pe bratarile purtate de personal. Centrele pentru Prevenirea si Controlul Bolilor. arata ca personalul medical se spala temeinic pe maini numai in jumatate din timpul petrecut la munca.

Asa ca, daca sunt si medici care citesc acest articol, aveti grija cat de des va spalati pe maini si, mai ales, aveti grija prin aceasta metoda de sanatatea pacientilor vostri. Iar pacientilor care citesc acest articol, va spun sa aveti grija daca medicii au mainile curate pentru ca astfel veti putea avea grija de sanatatea voastra, iar daca nu, informati-va pentru a putea afla cum sa va achizitionati acea bratara, atat de importanta pentru sanatatea voastra. Succes!

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *