Pamantul, cunoscut de asemenea ca si Planeta Albastra, este singura planeta in Sistemul Solar care sprijina viata. Pamantul este de asemenea unic in mai mult decat o modalitate.
Potrivit ipotezei Pamantului Bulgar de Zapada, suprafata Pamantului a inghetat in totalitate, cel putin o data cu aproximativ 650 de milioane de ani in urma. Pamantul a fost format aproximativ 4.5 miliarde de ani in urma. Inca din anii antici, au fost multe teorii si mituri ce au legatura cu forma Pamantului. Din timpul cand s-a crezut ca este planeta in jurul caruia se invarte soarele, pana astazi cand este in apogeul schimbarilor climatice, planeta noastra ne-a surprins in mod constant cu secretele sale.
Cu ajutorul stiintei si tehnologiei avansate, a fost posibil sa distruga miturile si sa sape mai adanc in povestile asociate cu planeta noastra.
- Pamantul se crede ca ar fi rezultat in urma coliziunii ce a avut loc intr-un nor vast de gaz. In cursul timpului, gazele, praful si alte particule s-au combinat pentru a forma mase solide numite asteroizi si planete. In urma mai multor coliziuni, aceste obiecte au format intregul sistem solar.
- Forma Pamantului este un sferoid aplatizat, bombat la ecuator si aplatizat la poli. Aceasta umflator din jurul ecuatorului este cauzata de rotatia Pamantului.
- Pamantul este cea de-a 5-a cea mai mare planeta din intregul sistem solar.
- Distanta de la Pamant la Soare este de aproximativ 93,000,000 de mile. Aceasta distanta este considerata ca 1 unitate astronomica.
- Stiati ca a noastra este singura planeta care nu a fost derivata din mitologia Romana sau Greaca? Numele a originat din cuvantul Anglo-Saxon din cel de a-l 8-lea secol, erda. Cuvantul erda inseamna pamant sau sol.
- Oceanele acopera aproximativ 70 % din suprafata planetei Pamant.
- Pamantului ii ia aproximativ 23 de ore, 56 de minute si 4.091 de secunde pentru a realiza o rotatie in jurul axei sale. Astfel, in medie, dureaza aproximativ 24 de ore sa se realizeze o rotatie deplina.