casatorii

Societatea de azi ne supune unor transformari atat fizice cat si psihice de care sa tinem cont in etapa de maturizare, astfel incat unii dintre noi ajung sa fie urmasii unor traditii in care casatoria la o varsta frageda nu se poate depasi. Poate ca mentalitatea si evolutia societatii nu reprezinta premisa cea mai mare pentru un viitor mai bun.

Atunci cand cele mai multe cupluri ajung sa se casatoreasca la varste mici, acestea sunt supuse unor serii de avantaje si de dezavantaje cu care sunt menite sa administreze intreaga relatie.

Avantajele unei casatorii timpurii

Cele mai multe avantaje prevad printre altele experiente de viata traite impreuna, maturizare impreuna, viata lunga si bogata impreuna, sansa de a deveni parinti mult mai devreme, supunere la mai putine rani sufletesti si deceptii, asumarea responsabilitatilor de viata, precum si timp pentru aventuri si excursii. Daca se intampla sa te casatoresti cu prietenul din liceu atunci stii sigur ca ai un prieten pe viata, ca nu vei fi singura niciodata si ca orice se va intampla in viata ta, cineva va fi acolo sa te asculte. Stii cu siguranta ca vineva iti va fi complice in aventuri si excursii, in noptile in care plangi si razi cu gura pana la urechi.

Dezavantajele unei casatorii mult prea devreme

Printre deazantajele unei casatorii mult prea devreme se include si teama esecului, in maniera in care fiorul de la inceputul dragostei poate trece foarte usor, apar unele conflicte de familie, apar unele schimbari de mentalitate, apar nevoile sociale de afirmare si dezvoltare, lucru care presupune incalcarea unor principii de viata. Poate ca a te casatori la o varsta frageda te impiedica sa mai faci unele lucruri pe care ti le doresti.

Fiecare are dreptul de a-si alege propriul destin si de a-si asuma rolul in societate, in maniera in care se simte implinit.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *