Se pare ca expertii nutritionisti nu pot sa ajunga la un numitor comun atunci cand vine vorba daca unele mancaruri sunt sanatoase sau nu. Cafeaua este un lucru care este intens dezbatut in randul specialistilor. Unii ar putea sa inteleaga de ce medicii nu permit pacientilor sa consume cafea- cofeina poate da nastere dependentei si ar putea sa afecteze oamenii in mod negativ. De asemenea, trebuie de mentionat ca orice cantitate de cafea poate avea efecte negative daca este consumata cu mult zahar- ceea ce inseamna o cantitate de calorii foarte mare. Adevarul este simplu: cafeaua este sanatoasa atunci cand este consumata simpla.

In ciuda a ceea ce cred majoritatea oamenilor, cafeaua este un ingredient ce aduce mai mult beneficii pentru sanatatea oamenilor. Pe langa faptul ca ne face sa ne simtim bine atunci cand luam o pauza la munca, efectele pe termen lung ar putea sa prelungeasca speranta noastra de viata. Insa, atentie- un consum exagerat ar putea avea efecte negative.

Beneficiile cafelei

Antioxidanti- Probabil ca ai invatat in scoala cat de important este sa ai o dieta care sa fie plina de antioxidanti. Ei bine, consumul de fructe si legume este un lucru important daca iti doresti sa atingi acest obiectiv. Insa, potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea din Scranton, cafeaua nu numai ca detine antioxidanti, dar este „sursa numarul unu de antioxidanti din dieta americanilor”.

Reduce stresul- cei care consuma foarte multa cafea in fiecare zi au o stare de anxietate din cauza cantitatii de cafea consumate in exces. O persoana care isi doreste sa isi reduca starile de stres ar putea sa isi foloseasca nasul. Potrivit oamenilor de stiinta, un studiu a descoperit ca mirosirea boabelor de cafea ar putea sa reduca stresul in cazul oamenilor.

Fericire- Institutul National de Sanatate a declarat ca, consumul de cafea ar putea contribui la imbunatatirea starii de fericire. La fel de interesant este faptul ca nu numai cofeina este un factor care contribuie la acest lucru. Potrivit unui studiu, consumul de cafea indulcita ar putea determina o crestere a depresiei. Cu toate acestea, consumul de cafea neagra, simpla,ar putea scade riscul fata de depresie.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *