Tigarile electronice pot cauza cancer- chiar daca nu contin nicotina- sustin oamenii de stiinta. Exista o diferenta foarte mica in ceea ce priveste sanatatea unei persoane care foloseste un astfel de dispozitiv si cea care fumeaza tigari normale. Toxinele gasite in tigarile electronice declanseaza acelasi prejudiciu celulelor, determinand aparitia cancerului. Aceasta constatare a aparut in urma unui studiu care a descoperit ca aceste tigarete electronice pot da nastere unor probleme extrem de grave de sanatate.

Oamenii de stiinta au declarat: „Studiul nostru sugereaza ca astfel de tigari electronice nu sunt atat de sigure pe cat incearca producatorii sa le faca reclama in public”.

Cercetatorii de la Veterans Affairs San Diego Healthcare System au testat doua brand-uri populare de tigari electronice. Astfel, acestia au descoperit ca ambele marci au determinat aparitia unor lexiuni la nivelul celulelor din organism care ar putea da nastere la dezvoltarea unei tumori, chiar si fara nicotina- ingredientul care da dependenta fumatorilor”. De asemenea, exista unele tari care au interzis comercializarea de tigari electronice, dar cu toate acestea, utilizarea lor este legala in state precum SUA si Marea Britanie.

FDA- Food and Drug Administration- nu a aprobat tigarile electronice, insa a avertizat ca exista unele riscuri in ceea ce priveste starea de sanatate. Chiar si asa, dovezile in ceea ce priveste riscurile fata de sanatate sunt limitate- deoarece aceste dispozitive sunt disponibile pe piata de cativa ani, iar oamenii de stiinta nu au apucat sa faca prea multe studii in acest sens.

Tigarile electronice si efectele negative

Potrivit oamenilor de stiinta, se pare ca astfel de aparate sunt de 5 pana la 15 ori mai toxice fata de tigarile normale. In urma unui studiu, oamenii de stiinta au descoperit ca vaporii care sunt eliminati de tigara electronica contin formaldehida- un agent cancerigen periculos. Asadar, in urma unor studii, cercetatorii au descoperit ca un individ care utilizeaza tigara electronica consuma echivalentul a 3 ml de astfel de lichid, ceea ce inseamna ca absoarbe aproape 14 mg de formaldehida.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *