Alergi mereu toata ziua cand in sus, cand in jos, mereu rezolvand probleme, insa la sfarsitul zilei simti ca ti-au mai ramas o gramada de lucruri de rezolvat? Te consideri o persoana „ocupata ca o albina”? Daca da, ramane de vazut daca esti la fel de productiv ca o albina. Ti-ai fi dorit ca ziua sa aiba 30 de ore in loc de 24? Ce valoare are pentru tine timpul? Daca consideri ca ai probleme cu organizarea timpului, articolul acesta este pentru tine. Urmeaza cateva trucuri care te vor face sa devii mai productiv.

Fa-ti un grafic. Noteaza pe hartie orice activitate inteprinsa de tine in cursul unei zile si cat timp ti-a luat sa o duci la bun sfarsit. Apoi fa acelasi lucru pentru o saptamana. Acest grafic iti va furniza un raspuns despre unde se duce timpul tau si iti va oferi o idee despre care sunt activitatile care iti fura timpul. Asadar va fi posibil sa gasesti metode prin care sa reduci timpii pierduti pe anumite activitati, ceea te va face mai eficient si mai productiv.

Nu fa mai multe lucruri in acelasi timp. Studiile arata ca daca sari de la o activitate la alta foarte des in decursul unei zile, iti va scadea nivelul de inteligenta. Atunci cand faci „multitasking”, IQ-ul iti scade cu zece puncte in medie, cinci puncte la femei si cinsprezece puncte la barbati. Incearca sa te concentrezi mereu pe cateva sarcini si vei observa cum iti va creste productivitatea in decursul unei zile.

Lucreaza in ritmul tau. Majoritatea dintre noi avem tendinta sa ne comparam cu alte persoane si cu progresele acestora, cu intentia de a concura cu acestia. Dupa aia ne dorim sa realizam mai multe lucruri decat ei. Nu lasa niciodata pe cineva sa-ti dicteze cum lucrezi. Seteaza-ti propriile obiective si tine-te de ele, in acest mod vei deveni cu siguranta mult mai productiv si mai relaxat.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *