masoni

masoniFrancmasonii au o strangere de mana secreta. Cu toate ca exista unii membri care neaga acest lucru fata de public, masonii au cel putin o strangere de mana secreta. Se presupune ca exista chiar si unele fraze pe care un mason le poate rosti atunci cand se confrunta cu un pericol grav- ceea ce ar determina ca alti membri ai masoneriei sa sara in ajutorul acestuia. Se spune ca fondatorul mormonilor, Joseph Smith, a spus o astfel de fraza in ultimile momente din viata sa.

Ritualurile lor implica un lant- o funie. Ritualurile masonilor de initiere- cu toate ca sunt descrise de masoni ca fiind niste ceremonii superbe- includ un lant. Este destul de greu de zis daca acesta are rolul unei amenintari, un apel de mentinere a tacerii, sau pur si simplu este un simbol care reprezinta cordonul ombilical- asa cum sustin ei- este un lucru destul de neobisnuit care are loc in cadrul unui ritual.

Sunt obsedati de soare. Francmasonii sunt de parere ca estul simbolizeaza renasterea. Ei canta despre soare, descriind traseul stelei pe cerul pamantesc. Lojele masonice au tendinta de a se construi in est si vest, in dorinta de a controla energia solara pentru propriile lor scopuri.

Masonii exclud ateii. Este imposibil sa devii un mason daca esti ateu. Prima cerinta a aderarii la masonerie consta in credinta noului membru intr-o putere mai mare. Acestora nu le pasa ce fel de putere este cea in care crezi, dar trebuie sa te definesti cu ceea ce crezi. Poti minti in acest sens, dar se pare ca religia reprezinta un punct sensibil al masonilor. Pe de alta parte, masonii includ si grupurile excluse in mod traditional- cum ar fi gay-ii, atata timp cat acestia se comporta ca si alte grupuri morale. De asemenea, masoneria exclude in continuare femeile, dar exista unele grupuri care contesta acest fapt.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *