inteligenta
inteligenta

Gradul de inteligenta, IQ-ul unei persoane, este ca si cartea sa de vizita. Cu toate acestea nu porti un numar anume la vedere pentru ca toate lumea din jur sa stie despre tine ca esti un om inteligent. Aparenta conteaza si ea in acest cadru astfel ca cercetatorii au facut studii cu privire la aspectele pe care unii le considera edificatoare pentru cat de inteligenta este o persoana.

  1. Purtatul de ochelari de vedere este poate deja un caz clasic. Automat corelam aspectul unei persoane ce poarta ochelari cu ideea de om inteligent, cult, cu vaste cunostinte. Asta pentru ca vine cu o imagine serioasa se pare si mai mult decat atat poate ca in subconstient tindem sa credem ca tine de cei care studiaza intens.
  2. Sa porti discutii despre lectura. Cartile pe care le citesti sunt si ele cele care denota preocuparile oamenilor inteligenti. Insa specific se pare ca va conta mai mult sa porti discutii despre lecturi clasice pe care de altfel mai multi le cunosc.
  3. Impresia de a fi un om inteligent tine de asemenea si de anumite trasaturi faciale. Ca o forma de ironie si poate si coincidenta se pare ca in cazul reprezentantilor masculini totul se adevereste si ar trebui sa fie vorba despre cei cu o fata ingusta, cu barbie subtire insa cu un nas mai proeminent. Insa se pare ca in cazul femeilor nu se aplica acelasi tipar.
  4. Mersul in acelasi ritm cu cei din jur se pare ca denota de asemenea inteligenta fata de cei care tind sa ramana in urma sau merg mai repede, despre care se crede ca sunt usor inferiori.
  5. Consumul de alcool in public poate fi un mare dezavantaj pentru imaginea unora caci sondajele arata ca astfel de persoane sunt corelate cu ideea de comportament neadecvat oferit de aburii de alcool.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *