Adaptat fiecarui domeniu in parte o harta simpla se poate transforma in una de prezentare. Desi cand spui harti gigant suna pe cat de maret si impresionant pe atat de dificil de a manevra si a folosi astfel de lucruri o actiune completa implica si acest aspect. Cu alte cuvinte categoria de harti gigant cu mecanisme aduce cu fiecare detaliu un plus in folosire.

De ce harti gigant. Ca orice alt tip de harta si cea gigant se adreseaza in primul rand studiului si mai apoi unei prezentari si sa implineasca si partea de decor. Mai ales pentru clasele de studiu specializate pe domeniul geografic o astfel de harta vine cu o detaliere necesara si mai mult decat atat cu o dimensiune care sa favorizeze exemplificarea la nivel de prezentare in incaperi de orice fel.

O harta gigant permite o analiza amanuntita a tot ceea ce include ea, de la forme geografice la detalii de asezare si nu numai. Practic imbina tot felul de caracteristici care sa faca posibil studiul la un alt nivel si sa nu mai fie necesare si alte materiale didactice in acelasi timp pentru informatii complete invatate.

Partea practica a unor astfel de harti se completeaza cu un mecanism la fel de necesar. Avand in vedere dimensiunile mari ale hartilor este foarte greu de manevrat, de folosit. Se necesita nu numai spatiu insa un sistem de sustinere in acelasi timp. Este exact ceea ce mecanismul de rulare inseamna. Te scuteste de efort in orice fel si adaptat la un concept modern se bazeaza pe rulare electrica care sa „dezvaluie” din harta fie partial fie total ceea ce este interesul studiului. Mereu intr-o pozitie corecta care in acelasi timp sa nu afecteze intr-un fel harta in sine hartile gigant cu mecanisme de acest gen devin la indemana oricui practic. Se pot comanda si separat, iar in ceea ce priveste tipul de harta ce se doreste a fi la dimensiuni impresionante se poate alege intre harta lumii din punct de vedere politic, harta fizica sau harta administrativa a Romaniei. Dar pentru ca nevoile sunt diferite se poate alege orice tip de harta, chiar si cea pentru copii, comandata special pentru categoria gigant.

Impresionante nu numai in dimensiuni ci si in complexitatea stilului dupa care sunt concepute hartile gigant aduc detalii extraordinare ce se impun, o expunere mai mare si o usurinta in studiu. Pot deveni parte din decorul permanent al unei clase, a unui birou pentru ca vin si cu usurinta cu care se folosesc, datorita mecanismelor de asa natura.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *