Sindromul loteriei afecteaza din ce in ce mai multi oameni, care sunt in cautarea unui castig foarte mare. Un castig care ii va face sa se puna pe picioare sau sa-si construiasca rapid un cont, sau in cel mai bun caz- sa ii pregateasca pentru viata. Asemenea lucruri se intampla: exista oameni care castiga la loto. Totusi, sansele ca asa ceva sa se intample sunt foarte mici. Iata de ce sindromul loteriei este o adevarata problema si descopera cum se manifesta, dar si cum poate fi trata aceasta problema.
Simptomele sindromului loteriei
„Am o presimtire buna in acest caz, ar trebui sa risc mai mult”; „Acest stoc de banuti trebuie <investiti> pentru ca vor creste dintr-un moment in altul”; „Sa pun un bilet in drum spre casa”- astfel de simptome ajuta la diagnosticarea sindromului loteriei. O definitie mai corecta ar fi cea in care se evalueaza probabilitatea de a castiga. Exista sanse mai mari sa mori in drum spre locul unde pui un bilet la loterie, decat sa castigi premiul cel mare la loto.
Cum se manifesta?
Oamenii cumpara bilete de loterie sau joaca la aparate in speranta ca un pariu le-ar schimba viata in bine. In lumea oamenilor care lucreaza in afaceri, se deschid conturi de tranzactionare, dupa care, cel care detine contul incepe sa parieze mici parti din aceasta suma, in speranta de a castiga. Din pacate, aceasta abordare se incheie cu pierderea job-ului si cu un cont gol.
Sindromul loteriei nu se vindeca foarte usor. Oamenii care au aceasta problema vor continua sa puna bani in cont si sa ii piarda, in mod constant.
Are vreun leac acest sindrom? Expertii incearca sa lucreze la un plan, insa este nevoie de o intreaga strategie. In primul rand, acesti oameni trebuie sa accepte ca pierd bani tot timpul, iar faptul ca sunt setati pe ideea ca vor castiga la un moment dat nu ii va ajuta cu nimic.