FrantaStiai ca Franta a fost sub conducere britanica pentru mai mult de 3 secole? Sau stiati ca Statuia Libertatii care este sinonima cu spiritul american al egalitatii, libertatii si fraternitatii a venit din Franta drept cadou? Daca vrei sa stii si mai multe despre Franta, citeste mai departe.

Intinsa pe o zona de in jur de 339.907.937 kilometri patrati, Republica Franta este casa a peste 65 de milioane de oameni. Este cea de-a cincea cea mai extinsa economie a lumii si cea de-a doua cea mai mare natiune care se ocupa cu negotul in Europa. Pe langa economia sa puternica, tara a mentinut si o mostenire culturala nemaipomenita. Plajele sale salbatice, structurile arhitecturale  cum ar fi Turnul Eiffel, Catedrala din Notre Dame si Muzeul Luvru sunt doar cateva dintre cele mai vizitate atractii turistice pentru frumusetea lor.

De la a fi condusa de Iulius Cesar, pana la dezvoltarea drept radacina industriei aerospatiale, Franta are o mostenire si o istorie bogata care face loc pentru multe lucruri interesante despre aceasta tara minunata.

  • Cu toate ca este doar de marimea statutului Texas, Franta are sapte lanturi muntoase si cinci sisteme majore de rauri.
  • Este cea mai extinsa natiune din Europa de Vest cu tari ca Spania, Italia, Elvetia, Germania, Belgia, Luxemburg, Andorra si Monaco vecine.
  • Franta este casa a 29 de patrimonii UNESCO cum ar fi Mont St. Michel Abbey, Palatul Versailles si Catedrala Chartres.
  • Aceasta tara dispune de aproape 482,8032 de kilometri de  litoral, cu trei intinderi de apa majore: Oceanul Atlantic, Marea Mediterana si Canalul Englez.
  • De asemenea, Franta este cunoscuta ca si Hexagonul datorita formei pe care o ia tara cand este privita din satelit.
  • Cu toate ca toate dungile steagului oficial al Frantei sunt de o latime egala, cel utilizat de Marina dispune de dungi care se extind in latime de la albastru la rosu.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *