Pentru toti timpul este valoros, pentru multi insa este constientizat in perioade lungi. Cu siguranta nu te-ai gandit cat de mult inseamna 30 de secunde pentru corpul tau. Desi prin exercitiu oricine isi poate tine respiratia corpul nu se opreste din ritmul sau. Si in numele acestui extraordinar sistem Buzz Feeds a realizat un succint si edificator clip care sa insumeze actiunile corpului tau intr-un timp atat de scurt. Ce se intampla cu corpul tau in 30 de secunde?

Lucrurile sunt cat se poate de simple si necesare, de la a respira la a clipi. Incepand cu ritmul de a inspira si a expira aer acest procedeu se intampla de 8 ori in decursul a numai 30 de secunde. In acelasi timp va rezulta aproximativ 0,3 grame de dioxid de carbon.

Ce se intampla cu ritmul cardiac? In doar cateva secunde cat vom masura timpul pana la jumatatea unui minut inima va bate de 36 de ori; corpul produce pana la 72 de milioane de globule rosii. Si asta nu este tot. Sangele circula prin tot organismul cu o asa viteza care te surprinde ca si comparatie facuta de altfel. Cu un total de 6 kilometri circulatia sangvina este unul din punctele care aduce cel mai mare aport in aceasta ecuatie a curiozitatii.

Desi nu se pot masura gandurile, asa cum experimentul si ineditul cazului in ceea ce priveste corpul omenesc in desfasurare in cele doar 30 de secunde, sunt si ele prezente, ca rezultat al actiunii creierului care nu se odihneste nici el. In medie o persoana va avea pana la 25 de ganduri in cele 30 de secunde. Intr-o combinatie totala intre partile corpului in acelasi interval de timp energia degajata este echivalenta cu 100 de watt.

Partea interesanta este ca nu te-ai gandit niciodata in felul acesta si oarecum surprins acum incepi sa dai o alta valoare unei jumatati de minut.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *