Se spune sa nu judeci niciodata o carte dupa coperta ei. Dar cand te referi la o persoana, aparentele inseamna totul. Dupa cum vom discuta si in continuare, anumite amprente ale personalitatii si detalii intime sunt date de catre infatisarea noastra la un moment dat. Tot ce trebuie sa stii este cum sa le interpretezi. Evident, acestea nu releva in procent de 100%  obiceiurile si starile unei persoane, dar pot oferi un punct de plecare in cunoasterea unei persoane.Ce

Papucii pot sa scoata la lumina personalitatea persoanei in cauza. Nu vorbim aici despre cizmele metalistilor sau despre sandalele hipiotilor. Un studiu facut de o serie de universitati au gasit anumite detalii interesante despre cum alegerile oamenilor in materie de incaltaminte pot evidentia anumite detalii personale foarte ascusnse precum afinitatea pentru violenta sau tendinta de a profita de pe urma celorlati, mergand pana la „citirea” afilierii politice a individului. Cateva exemple puse in lumina de catre studiile stiintifice recente ar fi urmatoarele.

Persoanele nervoase sau cu un grad ridicat de anxietate prefera incaltamintea noua si bine intretinuta care s-a observat ca ajuta la eliminarea tensiunii si relaxarea nervilor. Oamenii care poarta incaltaminte practica si usoara tind sa fie oameni relativ agreabili, daca nu chiar oameni foarte buni. De asemenea, oamenii calmi, ordonati si meticulosi, au tendinta sa poarte papuci care arata relativ inconfortabil (poate pentru a-si exprima zbuciumul interior si urletul inabusit pe care sunt nevoiti sa-l ascunda in mod normal). In ultimul rand, oamenii agresivi au tendinta sa poarte papuci sau pantofi cu talpa inalta, lucru care le da de gol instantaneu latura impulsiva.

Daca citesti asta si-ti spui tie „Papucii mei nu spun nimic despre personalitatea mea, i-am ales doar fiindca erau ieftini si confortabili.”, gandeste-te ca un anume tip de personalitate care gandeste in modul asta. Asta e si ideea, nu conteaza cat de logic te gandesti atunci cand vei pasi in urmatorul magazin de incaltaminte, tot urmaresti acea logica care este potrivita tipului tau de comportament.

 

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *