plagiat

Plagiatul exista oriunde in lume, iar unii oameni reusesc sa castige faima sau sume impresionante de bani de pe urma altora. Insa, unii tintesc prea sus, astfel ca, de multe ori, lucrarea plagiata devina ridicola.

Nancy Stouffer inventeaza Harry Potter

Cu o serie la fel de buna ca cea care a generat sume impresionante de bani, mii de oameni nu cunosc povestea adevarata a micutului vrajitor. Insa nimeni nu a fost la fel de ”furacios” ca Nancy Stouffer. O scriitoare nepublicata, Stouffer a reusit sa fure ideile de la J. K. Rowling si sa o acuze pe aceasta de plagiat. In anul 2002, Stouffer a intentat un proces imporiva lui Rowling. Cateva decenii mai inainte, Stouffer a scris o serie de carti, in care se gasea si un personaj numit Larry Potter, iar alte personaje erau numite ”incuiate”- muggles. Astfel, Stouffler a sustinut ca Rowling i-a furat ideile si le-a folosit in scopul sau personal pentru a-si face o avere. Instanta a luat-o pe autoare in serios astfel ca s-a ajuns la procese de judecata. In acest moment, s-a descoperit ca Stouffer a reusit sa realizeze o frauda la cel mai inalt nivel.

Astfel, procurorii au descoperit ca anumite pasaje cheie au fost introduse de catre Stouffer la cativa ani dupa ”opera” initiala. In timp ce majoritatea textului a fost scris cu ajutorul unui font specific anilor 1980, noul paragraf a fost scris intr-un font care a aparut abia un deceniu mai tarziu, dupa finalizarea presupusei carti. Instanta a ignorat cererea ei si a amendat-o pe femeie cu suma de 50,000 de dolari, pentru ca le-a pierdut timpul.

J. K. Rowling este scriitoarea britanica care s-a facut extrem de cunoscuta pentru scrierea romanelor de fantezie Harry Potter. Ideea pentru seria de carti a aparut in momentul in care aceasta se afla intr-o calatorie de la Manchester in Londra, in anul 1990. Cartile din seria Harry Potter au atras atentia intregii lumi, castigand mai multe premii si vanzandu-se in mai mult de 400 de milioane de exemplare, scrierile sale fiind ecranizate in opt filme, pentru care Rowling si-a dat acordul.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *