Imprimantele, nu putem trai fara ele, nu putem nici sa scapam o data pentru totdeauna de ele. Bine, poti uricand sa arunci pe geam o imprimanta cu tus sau una cu laser care te supara, dar unde vei ajunge in cazul acesta? Sa fim sinceri, avem mare nevoie de imprimantele noastre, in ciuda capriciilor acestora, care ne fac pur si simplu sa ne iesim din minti. Iata o solutie mult mai buna si mai sanatoasa pentru mintea ta decat sa devii furios si sa-ti sfermi imprimanta cu cel mai greu ciocan pe care-l ai prin preajma. Trage aer adanc in piept si gandeste-te. Ai putea sa incerci sa o repari de unul singur sau, mult mai eficient, ai putea sa apelezi la serviciile de reparatii imprimanta oferite de un service specializat pe imprimante si pe „mofturile” acestora. In continuare vom prezenta cateva dintre cele mai frecvente capricii minore ale iubitelor noastre imprimante dar care nu necesita neaparat interventia unui profesionist pentru a le veni de hac.

O astfel de problema este faptul ca timpul de imprimare este prea lung. Solutia, mareste-i viteza de executie si salveaza si tus cu aceasta ocazie. Cum? Prin reducerea calitatii imprimarii atunci cand aceasta nu este de o importanta majora, ca atunci cand avem nevoie sa imprimam documente care constau doar in text. Din moment ce setarile imprimantelor variaza de la model la model, aici avem o solutie despre cum sa trecem la modul de imprimare „draft”, adica la o calitate mai redusa a imprimarii, prin intermediul aplicatiilor windows. Selecteaza Print si apoi Properties si apoi cauta setarea care reduce calitatea imprimarii. Un exemplu este optiunea „Fast Draft” intalnita la unele imprimante. O alta solutie este sa imprimezi pagini web fara imagini sau sa adaugi memorie RAM aditionala imprimantei tale, daca este posibil.

O alta problema, tusul sau tonerul costa prea mult. Solutia este sa cumperi tus care nu este original. Stim cu totii ca producatorii ne vand imprimante la preturi derizorii, adevaratul lor castig provenind din pretul tusului sau al tonerului „original” furnizat de acestia. Pentru a scapa de acest inconvenient major, va recomand sa nu mai folositi tusurile originale, inlocuidu-le cu asa numitele tusuri „compatibile”, cu mult mai ieftine. Daca totusi, din diferite considerente personale, nu doresti sa renunti la tusurile originale in favoarea celor compatibile, iti recomand ca atunci cand cumperi urmatoarea data un cartus original, sa ai grija ca acesta sa aiba o capacitate cat mai mare.

Alta problema ar fi consumul ridicat de tus si implicit golirea rapida a cartusului. O solutie ar fi sa incepi sa imprimezi mai multe pagini pe o singura foaie. Aceasta metoda asigura un consum monetar redus, pe de o parte, iar pe de alta parte rezolva si problema cu timpul crescut de imprimare. Cum faci sa imprimezi doua pagini pe o singura foaie? Aceeasi optiune Print and Proprieties dispune de o setare „pages per sheet” care te ajuta sa imprimi chiar mai mult de doua pagini pe foaie, numarul ajungand pana la noua pagini sau chiar si mai multe. De asemenea, aceasta este o solutie buna atunci cand doresti sa transpui o carte din format electronic (e-book) in format scris.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *