Chiar de cand eram mici copii, scoala a incercat sa ne invete aproape totul despre animale, si acelasi lucru a incercat sa o faca si televiziunea – din pacate. Acest lucru inseamna ca, o buna parte din informatiile pe care le avem despre animale nu sunt neaparat corecte. In timp ce cultura pop este excelenta in a ne amuza pe noi, de cele mai multe ori aceasta esueaza atunci cand vine vorba de a ne invata lucruri noi.
Mituri despre animale
Broaste: daca atingi o broasca iei raie. Acest mit este extrem de comun, din moment ce exista din ce in ce mai multe cautari pe Google, pentru a stabili daca exista adevar sau nu in aceasta afirmatie. Aceasta idee s-a nascut din dorinta parintilor de a-si determina copii sa nu mai atinga broastele scarboase. Cu toate acestea, se pare ca raia poate fi luata de la orice alt animal, insa exista un motiv destul de bun pentru ca oamenii sa nu puna mana pe broastele raioase: pielea acestora contine bufotoxina, care poate provoca iritatii la nivelul pielii.
Gheparzi: gheparzii sunt cele mai rapide animale din lume. Exista ceva adevar in aceasta afirmatie, deoarece ghepardul este cel mai rapid animal de pamant din lume, reusind sa atinga 100 km/h, ceea ce inseamna ca sunt la fel de rapizi ca limita de viteza de pe drumurile europene din tara noastra. Cu toate acestea, nu este cel mai rapid animal din lume, ci locul intai merge la o pasare – drepneaua, care ajunge si pana la 169 km/h.
Strutul: strutul isi ingroapa capul in nisip atunci cand simte un pericol. Un mit atat de inradacinat, incat astazi se foloseste ca proverb pentru a descrie situatii din viata in care o persoana refuza sa se confrunte cu o anumita problema. In realitate, strutul tinde intr-adevar sa fuga de pericol, insa nu pentru ca ar fi in incapabilitatea de a se apara. Acesta isi coboara capul pentru a fi mai greu de vazut, dar in niciun caz nu si-l ingroapa in nisip.