Cersetorii pur si simplu au luat cu asalt Suceava. Asta simt in ultima vreme. Indiferent unde vrei sa mergi, la orice colt e un cersetor care iti cere bani. Din fire, sunt mai miloasa si la inceput chiar credeam ca sunt oameni nevinovati pe care poate i-ar ajuta mult daca le-as oferi ceva banuti. Si ma gandeam ca fac fapte bune…

Asta pana intr-o zi cand am fost nevoita sa calatoresc cu trenul de acasa spre Suceava. In tren am observat o discutie dintr-o familie de rromi. Tatal isi “educa” copiii ce sa spuna si cum sa faca pentru a putea fi mai persuasivi. “Iar daca pana la ora 2 strangem o anumita suma de bani”, sustinea tatal, “putem sa plecam acasa. Daca nu, ne mutam in alta parte.”

Am ramas socata sa vad ca unii au reusit sa faca din acest lucru o adevarata meserie, o meserie in urma careia se castiga bani buni. Sunt oameni in lumea asta care mor de foame zilnic, oameni care chiar nu au posibilitatea de a munci, oameni ajunsi la o varsta la care nimeni nu-i mai angajeaza. Acesti oameni ar trebui ajutati, nu cei care stau pe strada si cersesc, nu oameni tineri care pot oricand sa isi gaseasca un loc de munca pentru a trai. Stiu ca la un moment dat un supermarket realizase o campanie, in care ziceau ca daca ai stii ca un cersetor castiga 3000 de euro pe luna, l-ai mai ajuta?

Si eu as da si raspunsul: nu! Normal ca nu, avand in vedere ca sunt oameni care chiar abia se chinuie sa traiasca. Oameni care au nevoie de ajutorul nostru intr-adevar. Acestia sunt oameni care sunt demni de lauda: se lupta sa traiasca asa cum pot ei, fara a cere de la nimeni nimic, fara a face parte din marea sleahta de cersetori care ia cu asalt orasul Suceava.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *