Exista o legenda urbana extrem de comuna conform careia o persoana inghite, in medie, opt paianjeni pe an, in timpul somnului. Dar, o fi acest lucru adevarat, sau este doar un mit care nu are nicio baza stiintifica in spatele sau? Si, de unde provine aceasta legenda? Cu toate ca se spune ca de obicei mancam aproximativ opt paianjeni intr-o noapte, oamenii de stiinta ne dovedesc ca acesta este doar un mit urban, si iata de ce:

3 motive care spun ca nu manancam paianjeni in timpul somnului

In primul rand, paianjenii au receptori extrem de sensibili la picioarele lor; acestia ii ajuta sa detecteze dioxidul de carbon dar si alte chimicale pe care le respiram. Deci, datorita acestor sonzori, paianjenii vor sti ca gura oamenilor este un loc pe care trebuie sa il evite.

In al doilea rand, ar fi extrem de greu pentru paianjeni sa cada accidental in gura noastra. Cercetarile au aratat ca cei mai multi oameni dorm pe-o parte, iar numai 25% dintre noi dorm cu gura deschisa in timp ce stau pe spate. Acest lucru inseamna ca un paianjen va trebui sa se tarasca in gura noastra- lucru foarte putin probabil- insa pana cand acest lucru nu va avea loc, mitul nu poate fi luat in considerare.

In cele din urma, chiar si profesorul de biologie de la colegiul Hampden-Sydney din Virginia- Bill Shear- sustine ca acest lucru nu ar fi posibil: „Paianjenii ne privesc cu frica. Suntem atat de mari incat, pentru ei, facem parte din peisajul de amenintare”. De asemenea, sansa de a manca un paianjen in timpul somnului este una extrem de mica, dar, din pacate, nu exista suficiente dovezi stiintifice care sa sustina acest lucru. Poate ca intr-adevar am dezvoltat un gust pentru arahnide in timp ce suntem somnabuli. Cine stie?

Deci, cum a reusit aceasta afirmatie sa fie atat de cunoscuta, chiar daca nu exista date credibile sau alte statistici? Ei bine, acest mit urban este destul de vechi: probabil ca a aparut inainte de anii 1950, insa, intr-o colectie de credinte necrezute, tiparita in anul 1954, Lucy W. Clausen a declarat ca acest lucru este doar o fictiune.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *