De multe ori spui ca nu mai consumi alcool. Ai intrecut masura iar a doua zi nu este tocmai cea mai buna din viata ta. Pui pe seama chefului, a faptului ca cei din jur au facut la fel si pe cat de adevarat este ca tine si de autocontrol nu este de neglijat nici paharul. Un studiu pe aceasta tema arata ca exista o legatura importanta intre consumul de alcool si paharul din care bei.

Studiul a fost realizat de cercetatorii de la universitatea din Iowa State alaturi insa si de Laura Smarandescu, cercetator roman. Se arata ca atunci cand consumam vin este foarte probabil sa intrecem masura din cauza tipului de pahar. Astfel ca atunci cand se foloseste un pahar transparent pentru un vin alb este probabil ca se va consuma cu 9% mai mult vin decat spre exemplu cand era vorba de vin rosu. De vina ar fi contrastul. Simplu.

De asemenea cand vine vorba de modul in care te cinstesti cu prietenii daca paharul este tinut in mana in timp ce se toarna bautura exista tentatia de a pune cu 12% mai mult decat in cazul in care paharul este pe masa. Oricat de ciudat ar suna surprinzator insa adevarat. Acelasi procent se pare se inregistreaza si in cazul in care se foloseste un pahar lat. Pana la urma ideea este de a umple si prea putin se tine cont de marimea acestuia in comparatie cu alte tipuri de pahare. Atentia cade pe inaltime nu pe latimea paharului si prin urmare volumul nu se estimeaza corect.

Poate ca intentia nu era tocmai aceea de a consuma atat de mult insa sunt aspecte ignorate care duc la o infleunta pentru cantitatea consumata. Si daca se recomanda a se consuma alcool cu masura si responsabil iata ca atentia trebuie indreptata si pentru pahar.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *