contexpert

Contabilitatea este o nisa esentiala in orice domeniu de business care necesita colaborarea cu mai multe standarde si cerinte legale. Controalele interne in domeniul contabilitatii nu sunt numai o cerinta legala, ci de asemenea niste instrumente de administrare a finantelor.

Controale interne in organizatii

Controalele interne fac referire la sistemele desemnate a ajuta o organizatie sa isi indeplineasca scopurile si obiectivele pe termen scurt si lung, prin asigurarea a diferite componente structurale cum ar fi functionarea ierarhiei, a sistemelor de administrare a informatiilor si a resurselor umane conform cu un anumit protocol stabilit dinainte.

O alta functie importanta a controalelor interne din contabilitate este de a minimiza incidenta fraudei si a adiminstrarii defectuoase si de a proteja proprietatile atat fizice, cat si intangibile ale organizatiei. O firma de contabilitate Bucuresti online poate fi exact raspunsul la problema ta, daca te afli in capitala cu compania ta.

Contabilitatea pentru organizatii

Contabilitatea este un sistem de inregistrare si de raportare a informatiilor si datelor, aceste informatii si resurse trebuind a fi verificate si reverificate inainte de a deveni o parte din registrele de contabilitate, acestea reflectand pozitia financiara atat a administrarii, cat si a investitorilor intr-o organizatie.

Controalele interne din contabilitate asigura faptul ca orice deviere sau eroare a cursului de informatie este imediat identificata si sunt depistati pasii care trebuie urmariti pentru rectificare. Exista o multime de cerinte legale care trebuie sa fie indeplinite de companiile din toata lumea.

Standardele de contabilitate si controalele sunt unele dintre acordurile de baza care nu numai ca ajuta companiile sa isi administreze finantele bine, dar de asemenea le ajuta sa mentina pasul cu sarcinile de lucru, cu taxele si cu responsabilitatile in cauza. Legile privitoare la controalele interne in corporatiile publice sunt in special stricte datorita faptului ca banii publici si interesele omului de rand trebuie sa fie pazite cu grija cu ajutorul unor asemenea mecanisme.

Nevoia de controale interne

Controalele interne ale unei organizatii sunt subiecte pentru auditurile anuale care sunt efectuate de catre contabili certificati si autorizati. De ce este nevoie de aceste controale interne? Pentru ca fiecare organizatie are nevoie de ale sale sisteme de administrare financiare si interne, functiile controalelor interne sunt de a mentine dosarele in ordine, de a administra taxele, dar si de a preveni frauda.

Este extrem de important penrtru fiecare companie sa mentina evidenta a toate intregistrarile contabile si a declaratiilor financiare care sunt tranzactionate si autentificate de catre o companie intr-un an financiar. Acest tip de control asigura faptul ca finantele publice nu sunt folosite in moduri gresite.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *