Marea Britanie va fi cea care incepand cu 2015 va dispune de un  program functional, deja aprobat de oficiali care sa permita „imperecherea” de ADN care schimba regulile jocului. Din 2 se va ajunge la 3 parinti intr-un mod oficial. Cum functioneaza acest proiect si de ce se apeleaza la asa ceva? Este vorba de sprijinul oferit cuplurilor cu probleme insa dincolo de aceasta este si implicarea directa a cuplului, a viitorilor parinti.

Acest proiect pana in prezent insa metoda incepand de acum are in vedere o combinatie de ADN nuclear ce vine din partea parintilor si unul mitocondrial de la donator. Asta in cazul in care unul din parinti are o problema ce nu poate face  per total conceptia in mod natural. Si asta cu grija si fata de posibile boli pe care viitorul copil le poate dezvolta din cauza genelor parintilor. Intr-un mod practic este inlocuirea partiala a ADN-ului care poate fi responsabil de boli grave.

Cu ideea de a sprijini natalitatea si de a imbunatati viata acest proiect ambitios si modern ridica totusi si probleme de genul preferintelor genetice ale viitorilor parinti. Deja exista dorinte de genul a avea un baietel sau o fetita astfel ca „lucrand” cu AND-ul tentatia poate fi foarte mare in a cere ca o reteta a perfectiunii anumite trasaturi pe care copilul sa le aiba. Insa in acest sens se promite ca nu se va permite sub nici o forma ca ADN-ul sa fie unul schimbat, modificat intr-un fel.

Ce a dus la o astfel de decizie? Numarul de bolnavi cu diferite boli care ingrijoreaza si dorinta nu numai de a schimba asta insa cu ajutorul medicinii moderne sa se imbunatateasca calitatea vietii. Desi se poate mai mult ca sigur ca donatorii sa ramana anonimi pentru familie si copil strania poveste este ca a avea trei parinti aduce o combinatie de trasaturi.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *