Este foarte greu sa fii un copil supraponderal, toata lumea din jurul tau avand tendinta sa te ia peste picior, ajungand intr-un final sa te interiorizezi in lumea ascunsa a mintii tale, evitand eventual orice contact cu alta fiinta umana. Sau cel putin iti vei dedica viata razbunarii pe cei care te-au necajit de mic. Nici unul dintre aceste scenarii nu li se potrivesc anumitor copii japonezi, care isi folosesc constitutia masiva pentru a se transforma in masini de lupta, in numele traditiei. Turneele sumo pentru copii atrag mereu mii de copii supraponderali, obezitatea devenind dintr-un motiv de rusine, asa cum se intampla in majoritatea statelor lumii, intr-un motiv de mandrie si glorie.

Dupa cum iti poti si imagina, pentru a ajunge la o greutate corporala „respectabila” trebuie sa muncesti din greu. Asadar, copii japonezi au un regim alimentar foarte strict, asta insemnand 7 mese pe zi, mesele incluzand o cantitate foarte mare de alimente bogate in grasimi si carbohidrati si, cel mai important, copii sumo sunt „obligati” sa bea multa bere. Da, ai auzit bine, bere. Pe langa asta trebuie sa doarma cel putin 10 ore pe zi si sa se antreneze pe cat de mult posibil, in timpul care le-a ramas liber (luand in calcul ca ai nevoie de ceva timp sa mananci de sapte ori pe zi si sa mai si dormi 10 ore).

In sumo nu exista clase de greutate, asta inseamna ca, cu cat esti mai mare, cu atat mai bine. Asadar, este de la sine inteles ca luptatorul mai masiv va fi mereu in avantaj, indiferent de tehnica de care dispune celalalt luptator. De aici rezulta ca cel mai important factor de luat in calcul daca vrei sa castigi un turneu de sumo este viata pe care o duci si cat de mult mananci. Sa nu uitam totusi de bere.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *