Parkinson

ParkinsonBoala Parkinson, care este marcata de nivelele scazute de dopamina, afecteaza foarte multi oameni in fiecare an. Cand vine vorba de administrarea bolii Parkinson eficient, folosirea unei diete prietenoase cu dopamina este un trebuie. Dupa cum stim, aceasta boala cauzeaza pierederea progresiva a functionarii motorii, si este marcata de dificultatea de miscare si echilibru. Acest lucru se intampla datorita productiei inadecvate de dopamina, un hormon secretat in creier, si joaca un rol important in regularea miscarilor muschilor. Nu este de mirare, lipsa de dopamina a fost asociata cu miscarea involuntara a muschilor, ce cauzeaza tremur si inabilitatea de mentine obiecte firme.

Dopamina este de asemenea importanta pentru functionarea potrivita a sistemului de placerea a creierului. Deficienta sa poate face dificil de experimentat placere, totusi ducand la depresie. Nivelele de dopamina scazuta lasa un individ fara motivatie, dezinteresat, de asemenea in cresterea sansei de a deveni obsedat de droguri, cafeina si alcool.

Una din cele mai bune modalitati de a stimula nivelele de dopamina este sa adaugi mancaruri bogate in dopamina in dieta unuia. Creierul foloseste in principal amino acizi pentru a face dopamina. Unii pot zice ca amino acizi sunt precursori la dopamina. Asa ca suplimentarea adecvata de amino acizi este esentiala pentru a asigura nivelelor sanatoase de dopamina. Amino acizii sunt considerati sa fie temelia proteinelor. Astfel are sens sa consumi mancaruri care sunt surse bune de proteine.

Mancaruri de inclus

Fructe

Printre multi amino acizi, tirozina este un contribuitor major care ajuta la formarea dopaminei. Tirozina este abundent gasita in urmatoarele fructe : banane, afine, capsuni si prune uscate.

Mancaruri bogate in antioxidanti

Antioxidantii care afiseaza efecte protective impotriva leziunilor radicalilor liberi pot juca un rol crucial in tratamentul bolilor neurologice, cum este boala Parkinosn. Antioxidantii pot cu siguranta reduce impactul radicalilor liberi care provoaca leziuni celulelor creierului, prin abilitatea lor de a-i neutraliza.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *