Multi oameni au aflat deja despre experimentele umane realizate de nazisti, fiind un subiect oribil predat si discutat in scoli. Imagini cu camerele de gazare, trenuri burdusite de evrei, doctori nazisti in uniforme si mii de fotografii in alb si negru care arata operatiunile experimentale realizate pe evrei. Numele lui Josef Mengele- „ingerul mortii”- este unul care ne va ramane in minte pentru toata viata. Ofterii SS si medicii de la Auschwitz au efectuat numeroase experimente pe oameni si operatiuni care au dus, de cele mai multe ori, la deces.

Numai faptul ca cineva se gandeste la astfel de atrocitati poate face ca aceasta sa se schimbe la fata, dar cu toate acestea, chiar exista medici si doctori care intr-adevar isi doresc sa invete ceva din experimentele naziste si sa le utilizeze in folosul omenirii, astfel incat sa poata ajuta medicina moderna.

Metode naziste

Primul lucru care iti vine in minte atunci cand te gandesti la experimentele naziste pe oameni sunt metodele foarte crude. Primul pas in procesul de experimentare a fost acela de a-si testa teoriile pe mai multe victime increzatoare si naive care au ajuns cu trenul la Auschwitz.

Atunci cand transportul sosea in lagarele de concentrare, evreii trebuiau sa fie verificati de catre medicul de tabara de serviciu. Mengele era cel care decidea daca unul este sanatos sau nu, in functie de pozitia degetului lui- la dreapta sau la stanga. De exemplu, cand degetul se afla catre stanga, insemna ca evreul analizat trebuie trimis catre camera de gazare. Dintr-un transport de 1500 de persoane, aproape 1300 erau trimisi la camera de gazare. Mengele si Dr. Heinz Thilo isi realizau verificarile medicale in timp ce fluierau o melodie.

Insa, unii din cei care au supravietuit si nu au fost trimisi la camera de gazare au avut parte de o noua nenorocire: au fost selectati pentru a se realiza experimente umane pe ei. In general, erau pacienti sanatosi adulti, care aveau mai multe sanse de a supravietui in urma experimentului, insa doctorii nazisti au facut numeroase experimente si pe copiii gemeni. Mengele este cel mai bun exemplu in acest sens, devenind pur si simplu fascinat de perechile de gemeni- in special de cei identici. Mengele este extrem de cunoscut pentru experimentele crude pe care le-a aplicat copiilor, dar chiar si dupa ce acestia isi dadeau sufletul, Mengele continua sa isi faca studiul.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *