Motoarele de cautare au doua functii majore , pe langa afisarea rezultatelor.Acestea surfeaza (crawling) si indexeaza afisand ulterior informatiile in functie de relevanta.

Dupa cum bine ati intuit, specialistii seo , lucreaza asupra relevantei prin incercari de manipulare a motorului de cautare.Pentru a alege cei mai buni specialisti este bine sa intelegeti cum functioneaza un motor de cautare.

Imaginati-va internetul ca o retea imensa de tevi.Motoarele de cautare trebuie sa gaseasca toate aceste tevi si sa le memoreze „pozitia”.Astfel folosind linkurile acestea pot identifica fiecare pagina.

 

Structura linkurilor dintr-o pagina leaga toate paginile impreuna

Asadar  prin crawleri sau spideri motoarele de cautare reusesc sa indexeze un site de indata ce acesta obtine un link catre el.

Dupa ce site-ul a fost gasit, acesta este separat de codul de programare , urmand ca informatiile sa fie stocate pentru a fi afisate in cazul cautarilor relevante.

Va puteti inchipui ce servere sunt necesare pentru a sustine un astfel de algoritm avand in vedere cresterea exponentiala a site-urilor web, chiar mai mult de atat , ele reusind sa afiseze rezultatele aproape instant.

 

Afisarea rezultatelor in motoarele de cautare

 

Asadar , motoarele de cautare sunt masini care ofera raspunsuri.Cand cineva face o cautare, ele reusesc sa interogheze tot ceea ce au indexat  reusind ulterior sa gaseasca cuvintele cautate si sa le ordoneze in functie de autoritate.Se pare ca aceasta reteta a fost una de succes avand in vedere popularitatea motoarelor de cautare.

Ce influenteaza positia site-ului in afisarea in serp

Un factor major printre alte cateva mii este popularitatea site-ului.Un site popular ( brand) va ranka mai bine in serp.

Altii factori ii voi discuta intr-un articol viitor, pana atunci lasandu-va sa va bucurati de motoarele de cautare, care ne fac viata mai usoara.

 

De Admin

Un comentariu la „Cum functioneaza motoarele de cautare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *