Cu totii suntem foarte stresati in ultima vreme si stresul incepe sa ne macine. Ce e adevarat e faptul ca incepe sa ne macine prin faptul ca are un efect negativ  asupra intregului nostru corp. Din cauza acestui factor are de suferit  chiar si tractul gastro-intestinal.

Ce este tractul gastro-intestinal? Ei bine, tractul gastro-intestinal se bazeaza pe o serie de neuroni si neurotransmitatori care du diverse functii si fac posibila o asa-zisa comunicare cu sistemul nervos central. Specialistii sustin astfel ca fluctuatiile aparute in viata noastra emotionala influenteaza si sanatatea stomacului nostru.
Specialistii mai sustin ca stresul pe care il resimtim in fiecare zi poate produce unele contractii ale acestei parti a corpului nostru uman. Rezultatul acesti fapt este aparitia unei inflamatii si totodata cresterea riscului de infectie. Efectul emotiilor asupra stomacului nostru se poate simti chiar si atunci cand traim un eveniment intens.

Deci tot ce trebuie sa faci e sa incepi sa te stresezi mai putin si sa incerci cu putinta sa elimini factorii de stres care se afla in jurul tau. Iar daca dupa eliminarea acestora nu scapi de aceleasi vechi probleme, atunci cauza poate fi data de o sensibilitate a ta la anumite alimente sau chiar o alergie. Astfel ar fi cazul sa identificati alimentele care cauzeaza stresul si sa incepi sa le elimini din alimentatia ta.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *