In momentul in care vizitam o tara straina, in scop turistic sau de afaceri, ne lovim de problema transportului, care poate fi una destul de pregnanta, din punct de vedere al timpului consumat, precum si a sumelor de bani cheltuite.

 

In acest scop, vom analiza de ce nu va fi atat de placuta o calatorie in care deplasarea va fi planificata prin utilizarea mijloacelor de transport in comun, fata de cazul in care se urmareste ca pe toata durata sejurului sa se utilizeze vehicule inchiriate la preturi accesibile.

 

Cazul utilizarii transportului in comun intr-o tara straina

 

Acest aspect perceput ca o solutie pentru reducerea costurilor poate genera costuri ascunse nebanuite. Incepand cu momentul in care un turist soseste pe aeroportul international din tara de destinatie, acesta poate alege sa calatoreasca spre orasul in care si-a rezervat camera de hotel, utilizand serviciile de transport in public pentru care pot fi necesare mai multe bilete, iar in functie de numarul de comutatii, poate ajunge sa petreaca ore intregi pana la destinatie.

 

Utilizand serviciile unei firme de taximetrie, un turist se poate expune unor costuri ridicate, dat fiind faptul ca aeroporturile internationale sunt situate la distante insemnate fata de orasele importante din vecinatate, iar firmele de taxi care opereaza in zonele respective, au tarife foarte mari.

In cazul unei curse de la Aeroportul Henri Coanda pana la un hotel important din Bucuresti, un turist poate plati sume cuprinse intre 60 si 100 de lei, iar de la Aeroportul Charles de Gaulle si pana in centrul orasului Paris, sumele platite pentru o cursa cu taxiul, se pot incadra intre 50 si 100 euro.

 

Pentru turistii sositi in Romania, bariera lingvistica si impredictibilitatea organizarii sistemului de transport in comun pot reprezenta piedici de netrecut in incercarea de a reduce costurile calatoriei, iar cazurile tot mai dese, ajunse in presa internationala, in care soferii de taxi din tara noastra au incercat sa jefuiasca turistii, au contribuit la accensiunea firmelor care inchiriaza autoturisme din vecinatatea aeroporturilor.

 

Deoarece costurile din Romania sunt mult mai scazute fata de tarile din vestul Europei, in ceea ce priveste inchirierile auto, turistii straini prefera sa isi rezerve din timp masini de buna calitate, cu mult timp inainte de a ateriza in tara noastra.

 

Conform site-ului Traxrentcar, preturile percepute pentru o masina functionala, dar fara pretentii, incep de la 7 euro pe zi, ajungand pana la 40 de euro pe zi pentru o duba de lux echipata cu 9 scaune confortabile, ideala pentru transportul grupurilor.

 

In cazul inchirierii unei masini, cei care opteaza pentru astfel de serviciu pot alege sa rezerve diverse accesorii, cum ar fi GPS, scaun copil, sau chiar sofer personal, ceea ce le poate facilita cat mai mult calatoriile pe care le intreprind.

 

Un aspect bine de stiut este acela ca cei care urmaresc sa apeleze la serviciile unei firme de inchirieri auto,â trebuie sa returneze masina la sfarsitul perioadei, in starea in care a fost receptionata, inclusiv cu plinul facut, astfel incat, dupa o igienizare si o inspectie tehnica sumara, aceasta sa poata fi predata care urmatorii utilizatori.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *