water_proofwater_proof

Multi dintre noi, care au participat la o discutie in mediul online, au aflat ce sunt trolii de internet, acele creaturi care nu fac nimic altceva decat sa enerveze.

In urma unui studiu efectuat pe un esantion de 400 de indivizi, in februarie 2014, cercetatorii de la Universitatea de la Manitoba, au descoperit ca 6% dintre acestia sunt troli. Acelasi studiu scoate in evidenta faptul ca oamenii sadici si trolii au cateva trasaturi in comun, iar acest lucru nu ar trebui sa ne uimeasca deoarece se poate observa cat de agresivi pot fi unele persoane in mediul online activ.

Multe persoane povestesc cum au trebuit sa indure injuriile si amenintarile aduse de troli pe paginile de socializare Facebook sau Twitter. Ba mai mult, un reporter de la un post de stiri, care a pus sub semnul intrebarii legitimitatea campaniei, a fost bombardat cu mai mult de 35.000 de tweeturi violente existand si cazuri tragice in care multi adolescenti s-au sinucis din cauza “cyberbulling-ului”.

Dan Tynon de la Yahoo! Tech ne recomanda sa tratam situatiile de acest tip cu calm, intr-un mod decent si sa nu ne implicam activ in astfel de certuri din mediul online.

Cei de la Twitter si Facebook au optimizat instrumentele de raportare a abuzurilor. Bineințeles, nu suficient de bine, dar e mai bine decat nimic.

Pe Twitter, apasa cele trei buline din partea inferioara dreapta a tweet-ului care te deranjeaza si decide daca vrei sa pui contul respectiv pe silent, astfel incat sa nu mai vezi nicio postare care vine din partea troll-ului, si poti sa il blochezi pentru ca nici el sa nu iti vada activitatea pe care o ai. De asemenea poti sa il raportezi, caz in care Twitter va face investigatii in acest sens.

Daca cineva iti va trimite mesaje care te deranjeaza pe Facebook, poti folosi butonul de setari din partea superioara dreapta si sa selectezi “Report spam or abuse”. Apoi, poti selecta “Report conversation participants from harassing or threatening me”, dand click pe OK. Cei de la Facebook vor investiga utilizatorul pentru posibilele incalcari ale termenilor si conditiilor.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *