Confidentialitatea a fost mereu o ingrijorare frecventa in randurile persoanelor care s-au inregistrat pe Facebook. Utilizatorii cred ca pozele care le urca pe profil vor putea fi vizionate doar de cercul de prieteni insa treaba nu sta deloc asa. Securizarea informatiilor personale si furtul de identitate sunt ingrijorari mari in cazul utilizatorilor Facebook. Facebook este constient de aceste ingrijorari si pune la dispozitie un set de instrumente prin care fiecare utilizator are posibilitatea sa isi seteze securitatea contului si confidentialitatea la ce nivel doreste.

Instructiuni referitoare la securitatea profilului

Logheaza-te in contul tau de facebook. Da click pe numele tau si mai apoi mergi la pagina „About.

Alege setarile de securitate pentru elemente de pe peretele profilului tau. Da click pe butonul de edit din dreapta primului element pe care vrei sa-l editezi. Asta va deschide o nou fereastra.

Selecteaza sageata mica din dreptul fiecarei piese de informatie din fereastra. Poti alege setari pentru public, friends, only me sau setari custom pentru tot ce vei gasi acolo. Poti de asemenea sa atribui diferite piese de continut doar utilizatorilor din anumite liste. Setarile custom iti permit sa selectezi manual care ditre prietenii tai pot vedea diferite tipuri de continut.

Securitatea contului

Logheaza-te in contul de facebook si da click pe sageata din dreapta sus. Va aparea un meniu cu Account Settings.

Da click pe Privacy Settings in meniu. Se va incarca o noua pagina cu setari pentru a controla vizibilitatea contului tau de Facebook.

Seteaza confidentialitatea default pentru aplicatiile Facebook care nu sunt chiar atat de folosite. De exemplu, daca setezi Friends pentru tot ce postezi de pe smartphone prin aplicatia Facebook, tot ce vei publica prin ea va fi vizibil doar prietenilor.

Seteaza vizibilitatea statusului tau, de fiecare data cand il actualizezi. Aici poti alege din nou din Public, Friends, Only Me, Custom sau una din listele tale.

De Admin

Un comentariu la „Cum sa ai grija de setarile private pe Facebook”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *