camion

Exista o varietate de optiuni pentru securizarea unui camion. Asadar, ar trebui sa va protejati vehiculul in mod potrivit cu unul dintre aparatele anti-furt din lista urmatoare.

Imobilizatoarele mecanice

Acestea sunt cele mai ieftine dispozitive anti-furt, concepute pentru a restrictiona accesul in camion sau miscarea acestuia. Cel mai mare avantaj al imobilizatoarelor mecanice este impactul lor vizual, acestea avand un design menit sa alunge hotii de masini amatori. Politia recomanda includerea unui astfel de aparat intr-o combinatie cu alte dispozitive anti-furt.

Blocaj volan si capota

Blocajul pentru volan se plaseaza peste acesta si il blocheaza, astfel incat nimeni sa nu poata conduce camionul pana ce acest dispozitiv nu a fost indepartat. Incuietoarea pentru capota blocheaza accesul la baterie si descurajeaza hotii ce vand masinile pentru piesele de schimb.

Antifurt roata

Aceste dispozitive sunt foarte vizibile si foarte greu de indepartat. Aceasta este o alegere foarte buna intrucat necesita foarte mult timp si efort pentru a fi sparte.

Imobilizatoare electronice

Multe vehicule moderne au incoporate in chei un dispozitiv pentru a proteja masina cu ajutorul imobilizatoarelor electronice. Aceste micro-cipuri incorporate trimit semnale catre aprindere si catre sistemul de pompare a combustibilului. Atunci cand cineva incearca sa foloseasca automobilul fara aceste semnale, acesta nu va porni. Pe langa aceste dispozitive puteti instala si o camera video camion pentru a surprinde tot ceea ce se intampla pe langa vehiculul dumneavoastra atunci cand nu sunteti prezent.

Oprirea de urgenta

Acest dispozitiv anti-furt poate fi activat pentru a inchide o parte din sistemul electric al motorului. Unele modele il au incoporat din fabrica, in caz contrar, se pot instala foarte usor. Unele dispozitive se activeaza atunci cand masina este incuiata si nu sunt dezactivate pana ce nu au fost completati mai multi pasi, precum deschiderea camionului, apasarea pedalei de acceleratie, atasarea centurii de siguranta, si asa mai departe.

Alarma auto

Acestea sunt cele mai eficiente dispozitive anti-furt, din punct de vedere vizual. Cateodata atragerea atentiei unui potential hot asupra faptului ca masina are un sistem de alarma este in sine un factor restrictiv. Asadar, asigurati-va ca aveti un sticker in geam, pe ambele parti, ce semnaleaza ca sistemul de siguranta este activ.

Sisteme de urmarire a camioanelor

Chiar daca se intampla ca masina sa va fie furata, tehnologia iTrack va ajuta sa o aduceti inapoi. Acest aparat foloseste un sistem de pozitionare a autovehiculelor prin GPS si GPRS ce va ofera informatii exacte despre pozitia camionului si despre traseul parcurs de acesta. Aceste sisteme sunt conectate la serverul iTrack.

De Admin

Un comentariu la „Cum sa alegi cel mai bun aparat anti-furt pentru camionul tau”
  1. Alarmele sI CAMERELE VIDEO mi se par cele mai smechere pentru protejarea camionului. Cred ca camionagii sunt cei mai expusi riscurilor dintre toti soferii de masini si de livrari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *