Vazul este, de departe, cel mai important simt, dar cand vine vorba de sanatatea ochilor nostri – supusi zilnic stresului, poluarii, abuzului de computer si televizor – nu prea ne batem capul cu asta… Sa nu mai dam deci ochilor chiar tot ce pot ei sa duca si sa mancam si pentru ei, asta e sfatul meu de astazi. La ce anume ma refer?

Ei bine, radicalii liberi din atmosfera poluata in care traim imbatranesc prematur ochii. Putem astfel preveni actiunea lor nociva daca pe masa noastra se vor gasi zilnic alimente bogate in seleniu si zinc: cum sunt carnea, legumele, soia, cerealele, pestele si lactatele. Licopeina prezenta in fructe si legumele rosietice, cum sunt rosiile, ardeiul gras rosu, pepenele si altele, are si ea acelasi efect de contracarare a substantelor poluante.

In acelasi timp, chiar daca nu aveti probleme cu vederea, le puteti preveni daca alegeti sa consumati cat mai des alimente bogate in vitamina A si betacaroten, cum sunt ficat, ton, lactate, oua, morcovi. Asa ca, dragii mei, nu va ramane decat sa aveti o alimentatie sanatoasa si cat mai corecta pentru a ajunge la rezultate cat mai bune in ceea ce priveste vederea voastra si sa ajungeti sa vedeti tot ceea ce ar trebui de vazut!

 

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *