In ceea ce priveste bucataria, pot sa zic ca ajungeam acolo foarte rar pentru a gati. Pentru ca nici nu prea aveam timp si pentru ca, sa fiu sincera, eram si mai lenesa din fire. Acum am o perioada de cand treptat am inceput sa gatesc. Si culmea e ca imi si place. Si e foarte frumos daca ai timp sa le faci asa toate pe tihna. Am gatit diverse chestii dar nu ajunsesem inca la capitolul supa.

Iar zilele trecute, ma gandesc: oare ce-ar fi sa fac o supa? Si am cautat pe Internet ingredientele de c are aveam nevoie, i-am dat repede un telefon mamei sa imi dea toate sfaturile de care aveam nevoie si nu-mi ramanea decat sa incep sa o fac.

Pentru supa de pui aveti nevoie de :

2 pulpe ( atat am pus eu pt 2 persoane)
2 morcovi mari
taietei (sau fidea)
sare, piper ( dupa gust)
putin patrunjel pentru servit

  1. Pulpele se spala in apa rece. Se pun intr-o oala mare si se acopera cu apa rece. Se pune la fiert la foc mic si se adauga putina sare.
  2. Cand au inceput sa fiarba pulpele destul de binisor, am adaugat morcovii intregi. (I-am pus asa, desi am inteles ca daca ii puneam tocati fierbeau mai repede)
  3. Spumati supa cu o lingura cu gauri pana nu se mai face spuma deasupra.
  4. Apoi, adaugati taieteii. Unii spun ca e de preferat ca taieteii sa se fiarba separat, dar eu i-am fiert in aceeasi oala pentru ca era mai simplu si comod.
  5. La sarsit, serviti presarat cu patrunjel si piper, dupa gust.

Eu una sincer pot sa declar ca nu ma asteptam sa fie atat de simplu sa faci o supa, iar cand mama imi zicea asta chiar nu o credeam. Acum insa, as face zilnic supa pentru ca e incredibil de usor de acut. Asa ca, va urez spor la gatit!

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *