In ceea ce priveste bucataria, pot sa zic ca ajungeam acolo foarte rar pentru a gati. Pentru ca nici nu prea aveam timp si pentru ca, sa fiu sincera, eram si mai lenesa din fire. Acum am o perioada de cand treptat am inceput sa gatesc. Si culmea e ca imi si place. Si e foarte frumos daca ai timp sa le faci asa toate pe tihna. Am gatit diverse chestii dar nu ajunsesem inca la capitolul supa.
Iar zilele trecute, ma gandesc: oare ce-ar fi sa fac o supa? Si am cautat pe Internet ingredientele de c are aveam nevoie, i-am dat repede un telefon mamei sa imi dea toate sfaturile de care aveam nevoie si nu-mi ramanea decat sa incep sa o fac.
Pentru supa de pui aveti nevoie de :
2 pulpe ( atat am pus eu pt 2 persoane)
2 morcovi mari
taietei (sau fidea)
sare, piper ( dupa gust)
putin patrunjel pentru servit
- Pulpele se spala in apa rece. Se pun intr-o oala mare si se acopera cu apa rece. Se pune la fiert la foc mic si se adauga putina sare.
- Cand au inceput sa fiarba pulpele destul de binisor, am adaugat morcovii intregi. (I-am pus asa, desi am inteles ca daca ii puneam tocati fierbeau mai repede)
- Spumati supa cu o lingura cu gauri pana nu se mai face spuma deasupra.
- Apoi, adaugati taieteii. Unii spun ca e de preferat ca taieteii sa se fiarba separat, dar eu i-am fiert in aceeasi oala pentru ca era mai simplu si comod.
- La sarsit, serviti presarat cu patrunjel si piper, dupa gust.
Eu una sincer pot sa declar ca nu ma asteptam sa fie atat de simplu sa faci o supa, iar cand mama imi zicea asta chiar nu o credeam. Acum insa, as face zilnic supa pentru ca e incredibil de usor de acut. Asa ca, va urez spor la gatit!