Sa iti inveti copii despre cuvantul lui Dumnezeu e singurul mod in care ii poti pregati pentru a face cea mai importanta alegere din viata lor – unde isi vor petrece eternitatea. Un om intelept, prin observatie si prin inspiratia Sfantului Duh ajunge sa inteleaga un adevar important: „Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. ” Proverbe 22:6

Pentru ca e foarte important sa ghidezi un copil, Dumnezeu le-a dat capacitatea de a primisi intelege adevaruri spirituale inca de la varste mici.

Copii sunt increzatori in natura lor si vor crede orice le vor spune adultii – fie ca este vorba despre povesti, facte arbitrare sau intamplari din biblie. Ei vor crede miracolele din biblie fara a pune intrebari si li se va parea usor sa vorbeasca despre prietenul lor nevazut, Iisus. Copiii sunt doritori sa descopere si sa invete lucruri noi. Pentru aceasta puteti folosi si carti cu jocuri biblice. Ei invata cu usurinta cantece si versete din Biblie si adora sa asculte povesti.

Despre ce ar trebui sa le vorbesti copiilor?

Fapte, adevaruri si aplicare

Un copil nu este niciodata prea mic pentru a auzi despre creatie, despre iubirea lui Dumnezeu, despre Iisus si despre multitudinea de povesti frumoase din Biblie. Nu este nici o ordine specifica in care acestea trebuie sa fie spuse.

Fiecare poveste ne ajuta sa il descoperim mai bine pe Dumnezeu, sa ne descoperim pe noi si sa descoperim modul in care Dumnezeu doreste sa traim. In momentul in care inveti Biblia pe cei mici, poti folosi trei pasi progresivi. In primul rand incepi cu detalii despre o anumita poveste din Biblie. In al doilea rand, adaugi o lectie spirituala. Nu in ultimul rand, vei aplica adevarul cuvantului lui Dumnezeu in viata de zi cu zi.

Fapte

O casa fara o fundatie este instabila si la un moment dat se va darama. Relatand aceasta analogie vietii noastre spirituale, faptele pe care le invatam din Biblie sunt pietrele de fundatie, fundatie pe care ne cladim intreaga spiritualitate. Fara cunostinta Bibliei, este prea putin de construit si de invatat. Cunostinta Bibliei nu asigura mantuirea insa va invata copii sa isi cladeasca propria spiritualitate pentru a ajunge acolo.

De la librariamaranatha.ro poti achizitiona o multime de carti cu povesti si jocuri biblice si in fiecare din ele vei avea suportul necesar pentru a raspunde tuturor intrebarilor unei povesti biblice: Cine, ce, unde, cum, cand.

Nu uita ca la varste mici, copiii nu sunt capabili sa faca diferenta dintre fapt si fictiune. Din acest motiv, este important sa le spui ca tot ce le povestesti din Biblie, chiar s-a intamplat.

Adevarurile

O fundatie solida fara o constructie in sine nu isi are rostul. Adevarurile sunt exact aceasta constructie. Nu uitati ca Biblia este mai mult decat o carte de istorie – este cuvantul lui Dumnezeu pentru omenire.

Aplicarea

Acoperisul face casa o cladire practica. Aplicarea adevarurilor si invataturilor biblice in viata de zi cu zi sunt acoperisul „casei” nostre spirituale.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *