Rata imensa a somajului in Romania, impinge societatea spre o multime de alegeri, multe din ele disperate si care pot pune in pericol integritatea unui individ. Daca totusi vreti sa va gasiti un loc de muca, temporar, trebuie sa stiti care sunt pasii de urmat pentru a nu fi pacalit.

Ce face o persoana cand vrea sa se angajeze?

Am spus „ce face” insa pentru multi, ar trebui sa fi spus „ce sa faca”. Motivul pentru care zic asta e ca multe persoane nu isi gasesc de munca in domeniul lor pentru ca nu stiu cum sa caute un loc de munca sau cum sa fructifice orice oportunitate le iese in cale. Mai mult decat atat, multi nici nu stiu cum sa se foloseasca de toate resursele pe care le au la dispozitie asa ca o scurta analiza asupra acestor probleme nu strica.

Nu gasesc de munca. Ce nu fac bine?

In primul rand, te asigur ca nu ai cautat destul. Ideea este ca nu trebuie sa te limitezi nici sa fii reticent la anumite oportunitati. Daca vrei cu tot dinadinsul sa muncesti, gasesti de munca.

Sfaturi:

  • Cauta anunturi in toate ziarele si publicatiile printate
  • Fa-ti cont pe toate retelele de ocupare a locurilor de munca
  • Asigura-te ca ai un CV complet, complex si care iti pune in evidenta absolut toate skilurile
  • Daca esti programator de meserie insa ai fost sofer de tir o perioada, nu trimite CV pentru un post de programator in care sa spui ca ai experienta de sofer pe tir. Este irelevant.
  • Nu zi nu unei oferte care presupune un loc de munca in afara orasului tau. Deasemenea, nici daca este in afara tarii.
  • Foloseste-te de toate cunostintele care te pot ajuta cu un pont bun. Nu uita sa le spui exact ce cauti.

Acum daca ai facut toti acesti pasi si momentan nu ai gasit de munca, poti apela la o agentie de munca temporara.

De ce sa apelezi la o agentie de munca temporara?

Ajungem in sfarsit si la problema acuta despre care aminteam in titlu. Astfel, apeleaza la o agentie pentru a te asigura ca nu vei fi pacalit. Odata cu oportunitatile aparute pe piata muncii internationale, zilnic rasar pe diferite site-uri sute de oferte.

Multe din ele insa nu sunt nimic altceva decat firme sau persoane fantoma, pregatite sa se inbogateasca de pe urma romanilor care vor cu disperare sa-si gaseasca un loc de munca temporar, chiar si in afara tarii.

Nu putine au fost cazurile in care sute de persoane s-au trezit fie cu banii luati si fara nici un raspuns, fie abandonati in orase din Germania si alte tari din Europa unde li s-au promis locuri de munca.

Apeland la o agentie de munca temporara te vei asigura ca vei evita orice astfel de problema. O astfel de agentie selecteaza personalul, iti ia un interviu si iti gaseste un loc de munca legal si sigur. Astfel, inainte de a pleca in orice tara, veti avea un contract legal semnat cu agentia de plasare a fortei de munca.

 

De Admin

Un comentariu la „Cum sa nu fii pacalit cand cauti un loc de munca temporar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *