In cazul in care credeai ca doar adulti se pot simti stresati, afla ca si bebelusii pot sa intre intr-o asemenea stare. Bebelusul tau este stresat daca se afla intr-o stare de agitatie continua, daca plange sau scanceste adesea. In acest articol vom vorbi despre lucrurile pe care trebuie sa le faci pentru a inlatura stresul fetitei sau baietelului tau.

  1. Mangaie-l si uita-te la cel mic oricat de des este posibil. Studiile arata ca acei bebelusi carora li se ofera stimulare multisenzoriala, care sunt adesea mangaiati, imbratisati si sarutati, aunt cei care resimt nivelele cele mai scazute de stres.
  2. Lasa copilul sa doarma neintrerupt. Studiile arata ca bebelusii care sunt lasati sa isi implineasca somnul fara a fi deranjati au nivele de stres scazute. De aceea, este bine sa iti culci copilul intr-un loc pe cat de linistit posibil si sa il lasi sa se trezeasca simgur, chiar daca la un moment dat trebuie schimbat. Poti amana schimbatul scutecelor pentru momentul in care copilul s-a trezit deja.
  3. Ofera-i bebelusului tau un masaj. Chiar si cei mici apreciaza un masaj relaxant. Incerca-l, vei fi uimita de rezultat.
  4. Incearca sa reduci factorii de stres din casa ta. Pe cat posibil, incearca sa expui copilul numai la sunete delicate si linistitoare. Evita muzica zgomotoasa si incearca sa nu vorbesti cu vocea ridicata in prezenta copilului.
  5. Ofera-i copilului tau un program constant. Copiii adora rutina, pentru ca ii ajuta sa se adapteze mai usor la o lume noua.
  6. Incearca sa te relaxezi. Studiile arata ca bebelusii care au parinti stresati au tendinta sa fie de asemenea stresati.

 

Trebuie sa iti amintesti ca bebelusii sunt foarte vulnerabili, asa ca trebuie sa fii mereu pregatita, sa stii cum sa reactionezi in diverse situatii, pentru ca aceasta perioada va fi decisiva pentru viata de adult a copilului tau.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *