In afaceri, se spune ca trebuie sa cheltui bani pentru a face bani. Ei bine, cam aceeasi psihologie s-ar putea aplica si in cazul masinii tale. Ani in care arata bine si merge la fel, nu doar se intampla. Trebuie sa investesti putin (si uneori putin mai mult) pentru a primi ceva in schimb.
Cu putin efort din partea ta, vei vedea ca la un moment dat vei avea o masina care isi face banii.
10. Incepe cu combustibilul
Sunt combustibili mai buni si … nu neaparat mai putin buni insa mai slabi. Decat sa te zgarcesti la pret, mai degraba alimentezi doar cu cel mai bun combustibil.
9. Spala, sterge, repeta
Spalarea regulata, ceruirea previn vopseaua de la decojire. Aminteste-ti si de interior tinandu-l mereu curat in cel mai mic detaliu.
8. Pregateste-te in functie de sezon
Fie ca este vorba despre iarna geroasa sau o vara torida ori alt tip de clima, trebuie sa fie pregatit pentru fiecare in parte. Pentru cei mai multi soferi, iarna si vara sunt cele mai scumpe anotimpuri, investind in cauciucuri, baterii pe langa alte componente. Ai grija mai ales sa ai cauciucurile corespunzatoare. Altfel, te asigur ca va trebui sa apelezi la un serviciu de tractari auto ca www.tractariauto-timis.ro.
7. Urmareste noutatile
Producatorii de masini au diferite site-uri pe care informeaza noutati despre masinile deja lansate. Daca apar probleme si trebuie schimbat ceva, trebuie sa stii. De aceea, urmareste site-urile producatorului pentru a fi la curent cu toate aceste noutati.
6. Ai grija la atentionarea „Check engine”
Lumina cu „”Check Engine” se aprinde din diferite motive. Cele mai multe service-uri au diferite moduri prin care scaneaza codul si detecteaza problema exacta aparuta la motor.
5. Condu constient
Chiar daca masina ta poate ajunge pana la 280 Km/h nu inseamna ca trebuie forjata la maxim. Daca tu nu ai grija de asta, in scurt timp te vei trezi cu prea multe probleme ale caror rezolvare necesita costuri destul de mari.
4. Fa asa cum ti se spune
Urmareste recomandarile pentru intretinerea motorului si a transmisiei asa cum sunt in manual. Vei extinde durata de viata a masinii tale si vei cheltui mai putini bani pe intretinere. Nu te minti ca poti trece peste anumite verificari sau schimbari obligatorii de piese la o anumita perioada.
3. Verifica tot
Fa-ti un obicei din a verifica mereu nivelul uleiului, presiunea rotilor, luminile si alte statusuri ale masinii.
2. Foloseste uleiul potrivit pentru masina ta
Nu te gandi la ce trebuie sa faci cand vine vorba de schimbarea uleiului. Doar urmareste indicatiile din catrtea masinii si foloseste cel mai bun ulei pentru masina ta.
1. Cand ai dubii, intreaba
Cand apar anumite probleme care nu stii exact ce intreaba, nu te baza ca or sa dispara. Mergi intr-un service si verifica. Pana la urma, paza buna trece primejdia grea, vorba romanului!