avion

avionIti place mult sa calatoresti, dar cand te gandesti la mijlocul de transport incepi sa vezi aspectele pozitive dar si cele negative ale acestora. Cu masina dureaza prea mult si e destul de incomod, in timp ce cu avionul ajungi mai repede la destinatie. Dar cu toate acestea eviti calatoria cu avionul din cauza unor probleme care te incomodeaza intotdeauna: turbulentele si infundarea urechilor.

Cum poti atenua durerile de urechi?

Primul lucru pe care poti sa il faci este sa incerci sa inghiti. Astfel, prin inghitire se activeaza muschii care sunt responsabili de deschiderea trompei lui Eustachio. Din aceasta cauza, specialistii recomanda mestecarea de guma sau consumul de bomboane cu o textura mai tare, care pot ajuta ca procesul de inghitire sa fie mai usor.

O alta optiune buna pe care o poti face atunci cand ti se infunda urechile este sa casti. La fel ca si in cazul inghititului, cascatul deschide trompa lui Eustachio si ajuta, in acest fel, la egalizarea presiunii pe fiecare timpan. Nu uita ce e cel mai important: evita sa dormi atunci cand avionul decoleaza sau aterizeaza, deoarece este posibil ca actiunea de inghitire sa nu survina suficient pentru a se mentine cu acelasi nivel al modificarilor de presiune.

Manevra Toynbee este o manevra care presupune ciupitul nasului, dar si inghitire. Dupa ce inspiri profund, este nevoie sa inghiti in sec, cu gura inchisa, astfel ca aerul de la nivelul urechii sa fie eliminat.

Cum reactionezi la turbulente?

Chiar si in momentele in care avionul este afectat de turbulente severe sau intra intr-un zid de nori cumulonimbus ce pun impreuna ploaie, intuneric, curenti puternici de aer si chiar fulgere, astfel de fenomene nu reprezinta un pericol pentru pasageri. Turbulentele severe reprezinta situatii destul de rare iar pilotii stiu ce trebuie sa faca pentru a se feri de ele, deoarece au la dispozitie informatii despre vreme, radare, comunicari constante din partea altor nave, aparate de masura la bord si experienta zecilor de mii de zbor. Asa ca nu ai de ce sa iti faci probleme, turbulentele in aer sunt sinonime cu gropile din asfalt: de multe ori inevitabile, enervante si inofensive.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *